Published On: Soare, Mar 24th, 2013

Didina Stanescu, ramane presedintele Organizatiei Judetene de Femei a PSD Braila

Share This
Tags

* Cu un numar de 64 voturi „pro”, Didina Stanescu continua sa ramana la sefia Organizatiei Judetene de Femei a PSD Braila * Contracandidata sa, Carmen Banica, a obtinut si ea un numar important de voturi, in numar de 34 *

Sambata, in Sala Oglinzilor a Teatrului „Maria Filotti”, a avut loc alegerile presedintelui Organizatiei Judetene de Femei (OJF) a PSD Braila, sala devenind neincapatoare ca urmare a numarului mare al femeilor venite sa ia parte la acest eveniment.

Printre cei prezenti s-au numarat: Gheorghe Bunea Stancu, presedintele PSD Braila si a CJ Braila, Aurel Simionescu – primarul municipiului, consilieri municipali si judeteni, parlamentari.

Cel care a condus intalnirea a fost  Gheorghe Bunea Stancu, acesta spunand ca inainte de a se efectua alegerea presedintelui la Organizatia de Femei social – democrate, se vor trece in revista raportul de activitate al acestei formatiuni politice, de la alegerile din 5 martie 2010 si pana in prezent, precum si programul de activitate.

Astfel, invitata sa ia cuvantul, Didina Stanescu a evidentiat o serie de activitati in care Organizatia de femei s-a inplicat pentru obtinerea celor mai bune rezultate pe plan local, atat in perioada alegerilor locale, din 10 iunie 2012, cat si-n cea a desemnarii parlamentarilor braileni, din data de 9 decembrie 2012.

„Femeile social-democrate si-au adus un aport important in toate activitatile pe care le-au desfasurat. Ele au ca scop contributia adusa la realizare obiectivelor stabilite in programul politic al partidului si in hotaririle in organele nationale si judetene de conducere ale partidului. Toate femeile membre s-au implicat la organizarea si desfasurarea efectiva a adunarilor generale care au avut ca scop desemnare candidatilor pentru functia de primar, consilieri municipali si judeteni, a presedintelui CJ Braila. Premergator anului 2012, in 2011 s-au desfasurat numeroase actiuni, acestea fiind: lansarea pe 30 noiembrie 2011, la Cluj-Napoca, a angajamentului USL pentru Romania, care cuprinde principiile unei bune guvernari si standardele noi din politica, ca o garantie a indreptarii situatiei economice, sociale si politice din Romania; lansarea programelor USL privind administratia publica si dezvoltarea regionala, cresterea numarului locurilor de munca, cresterea absorbtiei fondurilor europene, cresterea gradului de colectare a atxelor, combaterea evaziunii fiscale, combaterea saraciei. Acveste programe au fost popularizate si de noi, femeile PSD, in toate organizatiile teritoriale”, a declarat Didina Stanescu.

Consilierul municipal al PSD, Virginia Badiu, a precizat ca OJF PSD a fost constituita sa asigure femeilor reprezentativitate, participare la viata politica, economica, sociala, culturala, in cadrul partidului.

„Femeia, in ziua de azi, inseamna mama, sotie, femeie de afaceri, femeia muncitor. Pare greu de crezut, dar se poate sa le faci pe toate si nu oarecum, cu stil, eleganta si determinare. Conform statisticilor, nu stam bine deloc la capitolul incredere in noi insine. Pentru a reusi in politica, femeile trebuie sa munceasca de zece ori mai mult decat barbatul. Incasunt femei acre care tind sa creada ca locul lor este la cratita. Dar implicarea fiecareia dintre noi, in cazul in care consideram cxa avem ceva de spus in politica, inscrierea in partid, munca pe care o facem pornind de jos, atasamentul, seriozitatea, norocul, vor contribui, la un loc, sa ne impunem in politica”, a zis Virginia Badiu.

Deputatul Mihai Tudose nu s-a putiut abtine in a le multumi tuturor femeilor din PSD care l-au ajutat atat pe el, cat si pe senatorul Ion Rotaru, in obtinerea unui numar considerabil de voturi la alegerile parlamentare: „Organizatia de femei nu a functionat pe bucatele, ci ele s-au implicat peste tot, acolo unde au putut. Consider ca noua conducere a femeilor PSD va fi incununata de succes”.

* Didina Stanescu, in continuare sefa femeilor social-democrate *

Dintr-un numar de 99 buletine de vot, pe care era trecut numele celor doua candidate, Didina Stanescu si Carmen Banica, unul singur a fost declarat nul.

Femeile care au avut dreptul de-a vota pe reprezentanta lor au trebuit sa taie cu o linie orizontala pe cea pe care nu o vor in functia de presedinte a OJF a PDS Braila.

Astfel, dupa ce comisia de validare, in functie cu primarul Aurel Simionescu, au numarat voturile „pro” si „contra” obtinute de cele doua contracandidate, rezultatele au fost imediat anuntate. In acest sens, 98 de voturi au fost valabil exprimate, din care Carmen Banica a obtinut doar 34 de voturi „pentru”, fiind devansata de Didina Stanescu, care a primit 64 de voturi „pro”, aceasta din urma devenind inca o data presedintele OJF a PSD Braila.

„Noi dorim ca organizatia, ca si cea de tineret sa fie activa, sa aiba continuitate in activitati. Rostul nostru este sa fim peste tot prezenti in judetul Braila, pentru toti brailenii, pentru cei carora ne-au dat votul lor si carora le vom cere votul. O felicit pe Carmen Banica pentru gestul ei de a candida. E un lucru demn de remarcat si ne arata ca avem o democratie. O felicit si pe Didina Stanescu pentru mandatul pe care l-a obtinut astazi”, a mentionat Aurel Simionescu.

Prezent la manifestare, senatorul Ion Rotaru a tinut sa precizeze ca OJF trebuie sa reprezinte un element de legatura intre toate celelalte organizatii. Ar trebui sa se implice in diferite activitati, precum ar fi combaterea delicventelor, a consumului de droguri si alcool, care se pare ca aceste cazuri au luat amploare, ca numar, in ultimul timp.

Gheorghe Bunea Stancu a declarat, in final, ca trebuie sa se promoveze toate tinerele social-democrate: „Ele trebuie sa fie sprijinite, apoi sa-si continue activitatea la Organizatia de Femei. Eu cred ca trebuie sa avem nu numai scriptic aceasta organizatie, ci si faptic, sa lucreze alaturi de organizatiile pe care le avem. Cu totii suntem la aceeasi caruta, fapt pentru care trebuie sa tragem in aceeasi directie. Speram ca si de acum inainte, implicarea femeilor va fi mult mai ampla si activa”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-