Published On: lun, Mar 4th, 2013

Descoperire macabra. Oase de cal, gasite pe camp

Share This
Tags

* In urma scandalului, mai multe schelete de cal au fost descoperite, luni, pe un camp de la marginea orasului Medgidia, autoritatile constantene sustin ca este vorba despre oase aruncate cu mai multi ani in urma*

Potrivit directorului Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Constanta, Geronimo Branescu, un localnic a alertat, luni dimineata, autoritatile dupa ce pe un camp aflat la iesirea din orasul Medgidia a descoperit zeci de oase de animale. “O echipa a DSVSA s-a deplasat la fata locului, iar din primele informatii se pare ca ar fi vorba de scheletele a noua cabaline, aruncate pe campul respectiv in urma cu cinci – sase ani”, a declarat Geronimo Branescu.

El a precizat ca din declaratiile locuitorilor din zona a reiesit ca animalele nu ar fi fost aruncate de o singura persoana, ci s-ar fi adunat in timp, cel mai probabil dupa ce au murit prin gospodariile localnicilor. “Au fost prelevate probe ce urmeaza a fi trimise la Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala din Bucuresti”, a mai spus seful DSVSA Constanta.

De asemenea, cazul a intrat si in atentia politistilor din localitate, care au deschis propria ancheta.

Va reamintim ca tara noastra a fost implicata intr-un scandal monstru de escrocherii in vanzarea carnii de cal. Calul e mai ieftin decat vita si ii tenteaza pe unii comercianti sa umble cu cioara vopsita. In cazul in care analizele actuale vor scoate la iveala un numar mare de etichetari gresite, verificarile s-ar putea extinde si in urmatoarele luni.

Comentarii

comentariu

About the Author

-