Published On: Soare, Mar 17th, 2013

Daniela Nane: “Cea mai frumoasa experienta am avut-o cu cei doi monstri sacri ai cinematografiei mondiale -Gerard Deapardieu si Harvey Keitel”

Share This
Tags

* “Condamnat la viata” a avut premiera vineri seara la Braila, la Cinema City din Promenada Mall * Cativa actori au fost prezenti pentru a promova pelicula *

Prezenta la eveniment, actrita Daniela Nane a declarat pentru Infobraila ca acest lung-metraj : “A fost ca un cadou pentru mine, exact ca un work shop. Cea mai frumoasa experienta am avut-o cu cei doi monstri sacri ai cinematografiei mondiale -Gerard Deapardieu si Harvey Keitel”.

Daniela Nane ne-a marturisit ca a avut ocazia de a studia îndeaproape stilurile de lucru ale celor doi mari actori, extrem de diferite. Daca Harvey Keitel este un actor calculat, cerebral, care petrece mult timp încercând sa construiasca fiecare gest si privire a personajului, Gerard Depardieu are un stil relaxat, cu multa improvizatie.

“Condamnat la viata/ A Farewell To Fools” este o adaptare dupa nuvela “Moartea lui Ipu”, de Titus Popovici, un film romanesc care aduce laolalta nume mari din cinematografia nationala si internationala, precum Gerard Depardieu, Harvey Keitel, Laura Morante, Bogdan Iancu, Alexandru Bindea, Gheorghe Visu, Daniela Nane, Adina Cartianu si Nicodim Ungureanu. Actiunea filmului este plasata în ultimele zile ale celui de-al doilea razboi mondial, într-un sat din Transilvania. Filmarile au avut loc la Sighisoara si cateva zile in Bucuresti.

Actorul Nicodim Ungureanu s-a aratat incantat de rolul principal pe care l-a interpretat in film, acela a primarului, mai ales ca la casting a declarat ca nu vorbeste engleza insa pe parcurs a invatat: “Joc primarul si ce este importat, pe mine nu m-au ales romanii, m-a ales producatorul strain, erau alte propuneri inaintea mea. Am facut un rol, zic eu, bun, m-a laudat si presa straina iar pe platoul de filmare simti daca esti acolo sau nu esti”.

Daniela Nane a interpretat-o pe Silvia, sotia medicului si a trebuit sa fie “inghetata de spaima, impietrita de frica”. Actrita a declarat ca i-a fost usor si ca in pauzele de la filmari, Gerard Depardieu destindea atmosfera cu glume, facandu-I pe toti cei prezenti sa rada in hohote. Onorata ca a facut parte din aceasta distributie, Nane a avut ce invata atat de la cei doi actori straini, dar si de la actorii romani. Intrebata ce prefera mai mult intre a juca la teatru sau in filme, actrita a declarat: “E ca si cum ai intreba un parinte ce copil prefera. E o parte separata in inima pentru fiecare. Cand joc mult teatru, mi-e dor de film, in vacanta de vara cand nu joc teatru, mi-e dor de teatru. Le iubesc pe amandoua la fel si am rezultate frumoase”.

Regia este semnata de Bogdan Dreyer, iar scenariul, de Anusavan Salamanian. Giuliano Doman, producator general al filmului “Condamnat la viata” a declarat inainte de lasarea filmului la Bucuresti: „Speram ca macar unul dintre cele trei nume internationale de anvergura ni se va alatura atunci când vom lansa filmul în tarile lor de origine sau in cele in care isi desfasoara activitatea la momentul lasarii, chiar daca nu a fost posibil sa vina aici cu ocazia lansarii oficiale pe piata romaneasca”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-