Published On: mar, Mar 19th, 2013

Concursuri atractive pentru elevi, de Ziua Mondiala a Drepturilor Consumatorilor

Share This
Tags

* Cu ocazia Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor, sarbatorita pe 15 martie, Comisariatul Judetean de Protectia Consumatorului (CJPC) Braila a desfasurat un program amplu de activitati pe durata a 3 zile *

Joi, 14 martie, la Colegiul Tehnic “Edmond Nicolau” a avut loc o informare a elevilor privind elementele importante referitoare la protectia consumatorilor. Apoi s-a desfasurat faza scolara a concursului “Alege! Este dreptul tau!”. Fericitii castigatori au fost: Cristina Munteanu de la Colegiul Tehnic “Edmond Nicolau”; Dumitrta Chicu de la Colegiul Tehnic “Edmond Nicolau”; Cristina Constantin de la Colegiul Tehnic “Edmond Nicolau”; Stefan Mardale; Gabriel Zaharia; Aurelian Mateescu; Cristina Nicolae; Diana Mormocea; Georgiana Mardare; Sorin Paun; Valentina Mitu; Marioara Mitu; Andreea Paula Toma; Ionel Dumitrascu.

In ziua urmatoare, adica pe 15 martie, a avut loc, la Colegiul Economic “Ion Ghica”, faza judeteana a acestui concurs. Castigatorii au fost in numar de 16 elevi. Astfel, la clasele I-III, care au avut de realizat un desen, premiantii au fost: premiul I – Ana Cristina Iordache (clasa a III-a la Liceul de Arta “Hariclea Darclee”); premiul II – Paul Dinu Volcu (clasa a II-a la Liceul de Arta “Hariclea Darclee”); premiul III – Beneamin Ursache (Liceul “Anghel Saligny”); mentiune – Elena Adetu (clasa I – Liceul de Arta “Hariclea Darclee”). La Sectiunea Desen, elevii din clasele IV-VI care au fost premiati sunt: Andreea Gabriela Tudor (premiul I); Alina Harpalete (premiul II); Andreea Monica Tanase (premiul III); Ioana Toma (mentiune). Scolarii din calsele VII-VIII au realizat o eticheta, castigatorii fiind: Oana Valentina Gorgan (premiul I); Maria Bianca Duna (premiul II); Marina Ghidirim (premiul III); Silvia Olteanu (mentiune). La sectiunea Test si eseu, triumfatorii au fost: Cristina Munteanu (premiul I), in clasa a X-a la Colegiul Tehnic “Edmond Nicolau”; Mihaela Barsan (premiul II), din clasa a X-a de la Liceul Tehnologic Insuratei; Dumitrta Chicu (premiul III), in clasa a IX-a la Colegiul Tehnic “Edmond Nicolau”; Cristina Constantin (mentiune), in clasa XI-a la Colegiul Tehnic “Edmond Nicolau”.

* Ample controale ale comisarilor de la CJPC Braila *

Pe parcursul anului trecut, CJPC Braila a efectuat 707 actiuni de control; produse controlate in valoare de 9,5 mil. lei, din care 1,185 mil. au fost abaterile; 448 de sanctiuni, din care 240 au fost contraventionale, in valoare de 1,5 mil. lei; 346 de reclamatii inregistrate, din 265 intemeiate, 75 neintemeiate, 26 clasate, 6 reportate in luna ianuarie 2013.

“Preocuparile CJPC Braila privind politica de protectie a consumatorilor au fost: urmarirea serviciilor de furnizare utilitati cu atentie speciala furnizarii de apa, de gaze naturale, unde prin legislatie se platesc valori mari; eliminarea de pe piata a produselor care nu respecta legislatia specifica, acordandu-se o atentie speciala produselor de origine; propuneri de modificare si participare activa la modificarea unor legi specifice (Legea nr. 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate, Legea nr. 363/2007 practicile incorecte, elaborare unei propuneri de act normativ privind continutul certificatelor de garantie si interzicerea unor prevederi abuzive din acestea)”, ne-a declarat comisar sef al CJPC BRaila, Dumitru Marta.

Comentarii

comentariu

About the Author

-