Published On: mar, Mar 5th, 2013

Constant mari: preturile la chirii in Braila

Share This
Tags

*Vanzarile de locuinte merg destul de prost in Braila, in ciuda ieftinirilor din ultimii ani, insa inchirierile reprezinta o gura de oxigen pentru multe agentii imobiliare, si asta pentru ca cererea nu a scazut, ci din contra*

Imposibilitatea de a achizitiona o locuinta i-a determinat pe foarte multi tineri sa recurga la cea de-a doua varianta, fapt ce a tinut si inca tine preturile ridicate, sau mai bine spus preturile minime se situeaza la un  nivel crescand. Daca multi proprietari de apartamente cu doua si trei camere au mai lasat un 50 de euro de la pretul chiriei, pentru a se asigura ca locuinta este in permanenta ocupata, garsonierele, care in principiu ar trebui sa aiba un pret de inchiriere mai mic, au ajuns sa fie de multe ori chiar mai scumpe. La aceasta ora proprietarii de unitati locative monocamerale greu accepta o chirie sub 150 de euro pe luna, chiar daca este vorba despre locuinte nu neaparat generoase ca suprafata, si unele chiar nerenovate. Multe au, in special cele din zona Hipodrom, insa nu numai, undeva la 23 de metri patrati, sunt semidecomandate, asadar partea de bucatarie nu este separata de un perete de camera propriu-zisa, bai doar cu dus, dar totusi la o chirie lunara de 150 de euro. Bineinteles, exista si multe exceptii in cazul garsonierelor, insa acestea nu stau mult pe piata. De exemplu, in Vidin acum se poate inchiria un apartament cu o camera confort 0, de putin peste 40 de metri patrati, recent renovat si utilat, si pentru care se cere, de asemenea, 150 de euro. Insa astfel de oferte nu sunt chiar la tot pasul. Marea majoritate a garsonierelor nu au o suprafata mai mare de 30 de metri patrati.

Tot cu 150 de euro am putea inchiria acum un apartament in zona Piata Mare, de 50 de metri patrati. Marele dezavantaj sau avantaj pentru unii e ca acesta nu este mobilat. Sunt insa destule locuinte la acelasi pret, dar si mobilate, asadar cei care vor sa se incadreze intr-un astfel de buget au de unde alege.

Comentarii

comentariu

About the Author

-