Published On: lun, Mar 11th, 2013

Consilierul Simona Draghincescu, suparata pe managerii de la cultura. Daca nu-si indeplinesc atributiile, sa li se taie din salarii

Share This
Tags

* Atat consilierii municipali, cat si conducerea Primariei Braila sunt suparati de rezultatul obtinut de managerul de la Teatrul “Maria Filotti” * Din acest considerent, Simona Draghincescu cere primrului Simionescu sa le taie din salarii *

In cadrul sedintei de astazi a Consiliului Local Municipal (CLM) s-a supus aprobarii 3 proiecte de hotarare, care au vizat: raportul final al evaluarii managmentului la Teatrul “Maria Filotti” pe anul 2012; raportul final al evaluarii managmentului la Teatrul de Papusi “Carabus”. pentru perioada 1 iulie – 31 decembrie 2012; raportul final al evaluarii managmentului la Casa de Cultura a Municipiului Braila, pentru perioada 1 iulie – 31 decembrie 2012.

In momentul in care s-a trecut la aprobarea primului punct de pe ordinea de zi, cel legat de Teatrul “Maria Filotti”, consilierul municipal Ionel Alexandru s-a abtinut, iar Simona Draghincescu nu a putut vota deoarece a fost presedintele Comisiei de Evaluare a managerului Mircea Bodolan.

“Anul acesta s-a facut o evaluare, cum se zice <ca la carte>. N-a fost deloc simplu, dar as avea o rugaminte. Data viitoare, de cate ori se va analiza activitatea managerilor din subordinea Primariei, in momentul in care se obtine nota limita, adica 7, sa fie micsorate salariile acestora, pentru neindeplinirea unor criterii de performanta”, a zis Simona Draghincescu.

Edilul Aurel Simionescu a precizat ca pe 28 – 29 martie va avea loc sedinta CLM si atunci se va clarifica totul.

“Am rugamintea ca membrii Comisiei pentru Invatamant, Cultura si cei ai comisiilor care au analizat activitatea managerilor de la Teatrul <Maria Filotti>, Teatrul de Papusi si Casa de Cultura sa se aplece asupra regulamentului pe care l-am aprobat pentru concurs. Pe traseul pe care l-am preconizat cu viceprimarul Doinita Ciocan, trebuie sa avem finalizata actiunea de concurs la Teatrul <Maria Filotti>, undeva prin luna iunie. Vor fi 30 de zile pentru depunerea dosarelor pentru ocuparea functiei de manager. Daca am incepe pe la finele lui martie, pe 9 aprilie vom putea da anuntul, apoi vor fi 45 de zile pana la concurs. Pana pe 8 – 10 mai ar trebui depuse dosarele, dupa care pe 24 mai se va putea finaliza concursul. Va fi vorba de 65 zile si nicidecum de 120 zile, cum este conform legii”, a mentionat primarul Aurel Simionescu.

S-a trecut cu usurinta peste punctul al doilea, proiectul fiind votat in unanimitate.

* Primarul Simionescu deranjat de remarca consilierului Alexandru *

La cel de al treilea punct, fiind in dezvatere situatia Casei de Cultura Braila, consilierul Ionel Alexandru a intervenit: “Am propus si data trecuta gasirea unui spatiu pentru ca aceasta institutie sa-si poata desfasura activitatea normal. Ar trebui ca Directia de Cultura din Primarie sa actioneze, impreuna cu membrii Comisiei de Cultura, pentru a gasi un imobil adecvat acestei Case, care nu exista si sa functioneze eficient. Pentru ca, sa fim seriosi, nu stiu daca s-a auzit, pana acum, de activitatile Casei de Cultura”.

Primarul, oarecum deranjat de afirmatia lui Ionel Alexandru, in legatura cu lipsa de implicare a Casei de Cultura, in manifestarile cultural-artistice, a zis: “Consider ca nu trebuie sa exageram cu aceste lucruri. Noi putem oricand sava invitam la sediul din carteirul Chercea, unde au loc activitati aproape in fiecare saptamana. Ceea ce face Primaria, referitor la actiunile artistice, este in stransa colaborare cu Casa de Cultura. Este adevarat ca este nevoie de o cladire, aspect ce trebuie rezolvat cat mai curand posibil. Sper ca anul acesta sa reusim acest lucru, prin disponibilizarea unor spatii, pe care le avem, si sa le asezam intr-o forma cat mai buna”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-