Published On: mar, Mar 5th, 2013

Confiscare de marfuri de contrabanda in comuna Silistraru

Share This
Tags

* In dupa-amiaza zilei de ieri, echipele mobile ale Directiei Regionale pentru Accize si Operatiuni Vamale Galati au confiscat marfuri in valoare de 240 000 lei * Inspectorii se aflau in actiune pe raza localitatii Silistraru, din comuna Traian *

Ieri dupa-amiaza, o echipa mobila a Directiei Regionale pentru Accize si Operatiuni Vamale Galati, aflata in exercitarea atributiilor prevazute prin lege, pe raza judetului Braila, a retinut in vederea confiscarii diverse marfuri, in speta bluze, jachete, tricouri, sacouri, pantaloni, pantofi, ghete, cizme si posete. Acestea aveau inscris pe etichete tara in care au fost fabricate, fiind vorba de China si Turcia.

Marfurile au fost descoperite in trafic, in localitatea Silistraru din comuna Traian, intr-o autoutilitara tip Caddy, care se deplasa pe ruta Bucuresti – Braila, mijlocul de transport apartinand unei persoane juridice cu domiciliul in Braila. Comerciantul nu avea asupra sa documente legale de provenienta a marfurilor, iar valoarea de piata a acestora se ridica la suma de aproximativ 240.000 lei.

Pentru incalcarea prevederilor legale in vigoare, autoritatea vamala a sanctionat societatea comerciala cu amenda contraventionala in cuantum de 6.000 lei si a retinut marfurile in vederea confiscarii. Conform prevederilor legale, cazul va fi predat organelor abilitate, in vederea continuarii cercetarilor, sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala prevazuta de Legea nr. 241/2005, actualizata.

Comentarii

comentariu

About the Author

-