Published On: joi, Mar 28th, 2013

Comerciantii de miei nu scapa de ochiul vigilent al Protectiei Consumatorului

Share This
Tags

In perioada Floriilor si a Sf. Sarbatori de Pasti, inspectorii de la Protectia Consumatorului vor inaspri controalele la persoanele care comercializeaza miei, peste, produse din peste si produse de post.

“Actiunile de control tematic vor avea ca obiective verificarea calitatii produselor specifice sarbatorilor pascale, modul de respectare a prevederilor legale referitoare la informarea consumatorilor, dar si respectarea normelor de transport, depozitare si comercializare a acestora. Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Braila va urmari depistarea si retragerea de pe piata sau de la consumatori a produselor alimentare care prezinta risc asupra sanatatii consumatorilor; verificarea conformitatii produselor cu cerintele declarate sau impuse prin reglementari legale; verificarea respectarii legislatiei privind informarea corecta, completa si precisa a consumatorilor prin etichetarea produselor, astfel incat acestia sa aiba posibilitatea de a face o alegere rationala, in conformitate cu interesele lor; informarea si consilierea consumarea asupra drepturilor pe care le au si asupra aspectelor constatate in timpul actiunilor de control, precum si a operatorilor economici asupra prevederilor legale din domeniul protectiei consumatorilor. Produsele alimentare care vor face obiectul verificarilor din partea comisarilor, in unitatile de profil din municipiu si judet, sunt: carnea preambalata; peste si conservele de peste; oua; produsele de patiserie si cofetarie; ciocolata si produsele din cacao; vopseaua de oua; vinul; produsele de post”, a declarat Dumitru Marta, comisar sef al CJPC Braila.

De asemenea, in aceasta perioada, se va acorda o atentie deosebita cercetarii si solutionarii sesizarilor sau reclamatiilor primite din partea consumatorilor, cu preponderenta pentru produsele specifice sarbatorilor pascale.

Comentarii

comentariu

About the Author

-