Published On: mar, Mar 12th, 2013

Colegiul Tehnic “Edmond Nicolau” desfasoara proiectul “Sa fiu ca tine vreau si eu”

Share This
Tags

* In perioada 1 februarie – 5 aprilie 2013 la Colegiul Tehnic “Edmond Nicolau” Braila se vor organiza activitati in cadrul Proiectului Judetean de Parteneriat Educational “Sa fiu ca tine vreau si eu!” *

Proiectul “ Sa fiu ca tine vreau si eu”, are ca scop orientarea in cariera a elevilor de clasa a VIII-a, de nivel mediu, din 10 scoli brailene, prin intermediul unei mai bune cunoasteri de sine, prin descoperirea abilitatilor si imbunatatirea competentelor de management al resurselor personale, dar si prin actvitati care presupun explorarea resurselor personale.

“Orele de consiliere si orientare in cariera nu sunt suficiente pentru a-i informa pe elevi despre alegerea unei cariere potrivite, fapt pe care l-au demonstrat atat chestionarele aplicate elevilor de clasa a IX-a, cat si discutiile cu acestia, in urma carora s-a remarcat necunoasterea pasilor pe care ar trebui sa ii urmeze in cariera si nici optinea pentru o cariera sau alta. Proiectul isi propune implicarea activa a elevilor din clasele terminale de gimnaziu, din municipiu si judet, alaturi de 10 elevi de clasa a IX-a ai liceului nostru in activitati care sa le permita explorarea resurselor personale in vederea stabilirii unor strategii viabile in ceea ce priveste dezvoltarea carierei. Mai mult decat atat, activitatile in comun ale elevilor din mediul rural si urban, din gimnaziu si liceu vor  permite o mai buna interrelationare a acestora, trecerea peste prejudecati, acceptarea reciproca, ceea ce va facilita schimbul cultural intre cele doua medii si va facilita o mai buna adaptare a elevilor la viata de licean”, a precizat prof. Magda Duna, din cadrul Colegiului Tehnic “Edmond Nicolau”.

Activitatile vor fi desfasurate in mai multe etape: formarea a cate cinci elevi de clasa a VIII-a din fiecare scoala implicata, de catre specialisti in domeniu, pe teme care vizeaza evaluarea aspiratiilor, intereselor, abilitatilor; managementul schimbarii personale, finalizata cu alegerea a zece profesii, cele mai potrivite, dorite pentru beneficiarii directi; reprezentantii fiecareia din cele zece scoli implicate vor trebui sa isi aleaga o meserie, pe care o vor prezenta, in etapa finala, sub forma de proiect, intalnirea beneficiarilor directi cu “oameni de cariera” (personalitati din cele zece domenii de activitate alese), vor fi organizate activitati de socializare, iar in final va avea loc prezentarea celor acestor proiecte, unul pe scoala, si premierea celor mai valoroase.

Scolile care vor colabora pentru desfasurarea acestui proiect sunt:  Scoala Gimnaziala „Radu Tudoran”,  Scoala Gimnaziala „Nedelcu Chercea”, Scoala Gimnaziala „Mihai Viteazul”, Scoala Gimnaziala „Aurel Vlaicu”,  Scoala Gimnaziala „Fanus Neagu”, Scoala Gimnaziala „Vasile Alecsandri”,  Scoala Gimnaziala „Mihail Kogalniceanu”, Scoala Gimnaziala „Al. I. Cuza”, Scoala Gimnaziala „Anton Pann”, Scoala Gimnaziala „Mihail Sadoveanu”.

Institutiile partenere in cadrul acestui proiect sunt: Primaria Municipiului Braila, Universitatea “Dunarea de Jos” Galati, Facultatea De Inginerie Braila, Casa Corpului Didactic Braila, Centrul scolar de Educatie Incluziva Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-