Published On: joi, Mar 14th, 2013

CNAS, distribuie cardurile de sanatate

Share This
Tags

*Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) anunta ca a reinceput tiparirea si distributia catre asigurati a cardurilor europene de asigurari de sanatate*

Acest document se elibereaza gratuit, la cererea persoanei asigurate, si poate fi folosit numai pe teritoriul statelor membre UE/SEE. Cardul se distribuie persoanelor asigurate, in urma unei solicitari catre casa de asigurari sociale de sanatate de care apartin.

„Dupa aderarea Romaniei la UE aveti dreptul de a primi Cardul European de Asigurari Sociale de Sanatate. Acest card va va permite sa primiti asistenta medicala necesara in timpul sederii temporare in orice tara a UE”, potrivit CNAS. Toate persoanele asigurate in sistemul de asigurari sociale de sanatate din Romania, aflate in sedere temporara pe teritoriul unui stat membru din motive turistice, profesionale sau pentru studii, pot utiliza Cardul european de asigurari de sanatate eliberat de institutia competenta din Romania ,casa de asigurari de sanatate in evidentele careia se afla inscris asiguratul. Cardurile au o valabilitate de 6 luni de la data emiterii si acopera acordarea ingrijirilor medicale de imediata necesitate. Cardul european nu acopera situatia in care o persoana pleaca intr-un alt stat membru al UE/SEE in vederea beneficierii de tratament medical.

Comentarii

comentariu

About the Author

-