Published On: vin, Mar 15th, 2013

CJAS si DSP-desfiintate si reorganizate

Share This
Tags

* Declaratia ministrului Sanatatii de marti a fost dezbatuta si de alesii locali * Senatorul Ion Roratu a fost luat si el prin surprindere de decizia ministrului Nicolaescu care are ca scop reducerea cheltuielilor *

In cadrul unei conferite de presa, senatorul Ion Rotaru a vorbit desprea vestea care i-a luat prin surprindere pe parlamentari, deoarece in urma cu o saptamana, la ultima discutie purtata cu ministrul Eugen Nicolaescu, acesta nu a precizat nimic despre desfiintarea CAS si DSP, in vederea reducerii cheltuielilor.

“Am avut saptamana trecuta in Parlament o discutie cu ministrul Sanatatii si nu ne-a anuntat atunci. S-a razgandit, vom vedea care este formula, nu am alte informatii. Asteptam sa se afiseze pe site-ul ministerului si sa vedem care vor fi solutiile”, a declarat Rotaru.

Intrebat daca aceasta reorganizare este de bun augur, senatorul Ion Rotaru a precizat ca: “Daca privim din punct de vedere financiar, probabil ca da, din punct de vedere al eficientei si al rezultatului final, se pare ca e mai bine organizarea actului medical, da”.

Presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu a adaugat la acest subiect: “DSP-urile vor trece la judet foarte curand iar Casele Judetene de Sanatate se vor organiza pe principiul Regionalizarii. Unul dintre judete va primi sarcina sa organizeze birouri in celelalte judete, astfel incat vom avea o Casa Regionala cu reprezentanti in celelalte judete. Parerea mea este ca nu de-aici se face economia si lucrurile se vor complica. Daca discutam de reducerea de 15% a cheltuielilor, probabil ca va conduce la reducerea de personal din aceasta zona. Nicolaescu spune foarte multe si foarte des, si toate care le spune nu se potrivesc deloc. Nu stiu cu cine le dicuta, la urma urmei este un prim-ministru cu care ar trebuie sa discute. Si daca prim-ministrul spune una si un ministru spune alta, deja e o problema mare”.

Se pare ca sediul DSP va fi intr-unul din spitalele brailene si vor ramane o directie care va functiona “sub umbrela Consiliului Judetean”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-