Published On: joi, Mar 7th, 2013

Cauzele avortului spontan

Share This
Tags

* Semnele cele mai frecvente ce avertizeaza asupra pericolului de avort sunt durerile, disparitia semnelor de sarcina, urmate de hemoragii vaginale, pierderea de lichid amniotic sau declansarea unor contractii uterine dureroase, ritmice si regulate, de tipul celor provocate de catre nastere *

Indiferent care ar fi forma sub care debuteaza avortul spontan, gravida trebuie sa intre in alerta chiar de la primele simptome si sa nu intârzie deloc prezentarea la medic. Astfel, viata fatului poate fi salvata si multe viitoare probleme de sanatate ale mamei pot fi evitate.

In timpul sarcinii, bolile infectioase cu febra pe care le sufera gravida pot provoca moartea fetusului si eliminarea lui din uter. Cele mai periculoase afectiuni, din aceasta perspectiva, sunt rubeola, Chlamydia, listerioza, sifilisul, infectia herpetica in primul trimestru al sarcinii sau toxoplasmoza. Formele de tuberculoza extra-pulmonara cu localizare osteo-articulara, cu extinderea bolii la nivelul muschiului psoas si coloanei vertebrale, este invalidanta la gravide si câteodata chiar letala. Atunci când tuberculoza este contactata sau reactivata in timpul sarcinii, ea lasa urme adânci, cu afectarea infectioasa a structurii osoase la nivelul articulatiilor mari. Din nefericire, intr-un astfel de caz, terapia medicamentoasa si cea chirurgicala nu sunt compatibile cu sarcina.

Anomaliile si bolile aparatului genital feminin, cum ar fi endometrita, fibromul uterin, modificarile congenitale ale uterului sau cele dobândite in urma anterioarelor chiuretaje, tumorile ovarelor sau trompelor uterine si incontinenta cervicala (ce provoaca dilatarea colului uterin), pot fi cauze de avort spontan. Cât priveste sanatatea glandelor endocrine, cauzele cele mai frecvente ale pierderii sarcinii in primele luni sunt dezechilibrele hormonale, provocate de un deficit de progesteron, de secretia excesiva de hormoni masculini, de problemele tiroidei sau de diabetul zaharat netratat.

Factorii traumatici, precum loviturile abdominale, calatoriile cu un mijloc de transport pe un drum accidentat sau chiar raporturile sexuale in exces pot sa determine pierderea sarcinii. Odata cu inaintarea in etate scade si capacitatea femeii de a pastra sarcina, astfel ca, la femeile in vârsta de peste 40 de ani, circa un sfert dintre sarcini se finalizeaza prin avort. Bolile renale cronice, hipertensiunea arteriala, anemiile severe, carentele proteice sau vitaminice sau lipsurile de acid folic pot face dificila continuarea unei sarcini pâna la capat. Obiceiuri precum consumul de alcool, fumatul, consumul de stupefiante pot sa cauzeze moartea fatului sau o declansare prematura a contractiilor uterine.

Comentarii

comentariu

About the Author

-