Published On: lun, Mar 11th, 2013

Carnea de miel, mai scumpa cu 5-6%

Share This
Tags

*Romanii pastreaza traditia si in ziua de Pasti, carnea de miel se regaseste pe mesele multor crestini, preparatele facute din acest produs fiind specifice acestei sarbatori*

Carnea de miel s-ar putea scumpi, inainte de Paste, cu 5-6% tocmai pentru a fi acoperite cheltuielile producatorilor, a declarat, ieri, la un post privat de televiziune, presedintele „Romalimenta”, Sorin Minea. „Carnea de oaie, pe post de import, s-a scumpit cu peste 60%, produsele finite s-au scumpit si ele, in cursul anului trecut, doar cu vreo 15%, tocmai pentru a castiga piata. Este normal ca anul acesta sa urmeze majorari de pret pentru a acoperi cheltuielile. Nu de scumpiri de 30%, 50% sau 60%, dar putem vorbi de cinci procente, sase procente, chiar sapte procente in plus la pretul carnii de miel. Ideea de baza este ca de Pasti concurenta este asa de puternica incat sarbatoarea se incheie cu vanzare in pierdere, nu in profit. Vinzi mai mult cantitativ, dar nu faci profit”, a spus Minea. Potrivit reprezentantului „Romalimenta”, Romania obtine mai putini bani decat Bulgaria din vanzarea carnii de miel, desi vecinii de peste Dunare, practic, importa miei din tara noastra. „Nu cred ca vor fi miei din import in Romania pentru ca niciodata nu s-au importat miei. Asta este o gogorita. Din ceea ce stiu eu, s-a incercat o data importarea de miel. In Romania, in general s-a importat putina carne de miel, mai mult carne de oaie. Bulgarii cumpara miei din Romania pe care ii taie si ii revand la noi. Mai mult, ei sacrifica mieii cumparati din Romania, ii revand in Comunitatea Europeana si isi scot mai multi bani decat noi. In clipa in care afacerea e afacere, cel de pe malul Dunarii poate sa-i taie in Bulgaria si sa-i vanda in Romania”, a explicat Sorin Minea.

Comentarii

comentariu

About the Author

-