Published On: joi, Mar 28th, 2013

Brailenii vor fi in siguranta de Pasti, Politia si Jandarmeria vegheaza asupra orasului

Share This
Tags

* In perioada dar si in zilele premergatoare sfintelor sarbatori de Pasti, Inspectoratul Judetean de Politie impreuna cu Inspectoratul Judetean de Jandarmerie Braila vor efectua actiuni ce vor fi intreprinse pentru asigurarea ordinii si linistii publice *

In vederea asigurarii unui climat corespunzator de ordine publica, siguranta civica, prevenirii infractiunilor cu violenta si a furturilor, la nivelul Inspectoratului Judetean de Politie si Jandarmerie vor fi evaluate si redimensionate dispozitivele de ordine publica urmand a se actiona in sistem integrat. Totodata vor fi constituite dispozitivele speciale de mentinere si linistii publice la toate lacasele de cult existente pe raza judetului Braila.

Pe linia prevenirii si combaterii fenomenului infractional precum si pentru asigurarea climatului de siguranta si liniste publica, politistii de investigatii criminale vor organiza actiuni specifice in localitatile urbane sI rurale, in special la unitatile de alimentatie publica cu obiect de activitate disco- bar.

Pentru protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, se va actiona in vederea prevenirii, descoperirii si combaterii ilegalitatilor ce se comit in aceasta perioada in  unitatile de alimentatie publica si de turism, complexe comerciale, piete, targuri si oboare, zone de agreement, precum sI in locurile de depozitare si distributie a marfurilor si produselor specifice Sarbatorilor Pascale.

In vederea prevenirii accidentelor si  ambuteiajelor rutiere, se va asigura prezenta activa a agentilor de poliiie rutiera, pe raza municipiului si judetului pe principalele artere de circulatie si in zonele lacaselor de cult, pentru combaterea excesului de viteza, prevenirea accidentelor, fluidizarea si controlul circulatiei.

La nivelul  Inspectoratului  de Jandarmi Judetean Braila se elaboreaza un plan de actiune specific pentru perioada premergatoare si in timpul  Sarbatorilor Pascale in care sunt stabilite concret actiuni constand in intensificarea actiunilor de prevenire si combatere a faptelor de natura de a pune in pericol ordinea publica si siguranta cetatenilor care participa la slujbele  desra urate in perioada premergatoare  si in timpul Sarbatorilor Pascale, descurajarea            elementelor infractoare, prevenirea si aplanarea oricaror stari conflictuale precum  si combaterea infractiunilor stradale.

Initierea si desfasurarea unor activitati de informare a cetatenilor cu privire  la diferite aspecte ale starii infractionale, masuri cu caracter preventiv ce trebuie intreprinse la producerea unor infractiuni, precum si necesitatea colaborarii cu  structurile  M.A.I. pentru diminuarea riscurilor care ar putea sa le afecteze propria siguranta.

Avand in vedere experienta anilor anteriori si afluenta mare de persoane in special in zona lacaselor de cult, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judetean Braila vor avea in vedere identificarea si supravegherea atenta a minorilor, precum si a tinerilor care prin atitudinea lor pot genera manifestari excentrice ori tulburare a activitatilor religioase.

Pe parcursul slujbelor religioase desfasurate in perioada premergatoare si in timpul Sarbatorilor Pascale, vor fi desfasurate activitati specifice pentru prevenirea eventualelor actiuni cu violenta, prevenirea furturilor din buzunare precum si prin participarea la alte activitati de prevenire impreuna cu lucratori din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Braila.

In urma sedintei comune privind asigurarea masurilor de ordine publica pentru perioada premergatoare si in timpul Sarbatorilor Pascale in zona bisericilor de pe raza municipiului si judetului Braila, Inspectoratului de Jandarmi Judetean Braila i-a revenit sarcina de a asigura masurile de ordine  si  siguranta publica in zona bisericilor din municipiul  si judetul Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-