Published On: joi, Mar 21st, 2013

Braileni amendati pentru transport ilegal de gunoi

Share This
Tags

In ziua de 18 martie, in jurul orelor 11.30, un echipaj al Politiei Locale Braila l-a surprins pe Viorel P. de 45 ani, din orasul Onesti, judetul Bacau care locuieste fara forme legale in Braila, pe strada Ion Neculce nr. 19, in timp ce transporta cu o caruta gunoi menajer si crengi rezultate din toaletarea pomilor cu intentia de a le abandona pe domeniul public, in cartier Lacu Dulce. Acesta era insotit de un barbat pe nume Petre S., in varsta de 62 ani, din Braila.

Pentru faptul ca a circulat cu o caruta neinmatriculata la Primaria Municipiului Braila pe drumurile publice, Viorel P. a fost sanctionat cu amenda in valoare de  675  lei conform O.U.G.nr.195/2002 R.

Totodata cele doua persoane depistate au fost sanctionate fiecare cu amenda de 300 lei conform HCLM Braila nr.5/2003 pentru depozitarea de deseuri vegetale pe domeniul public.

“Verificandu-se provenienta gunoiului si a crengilor, s-a constatat faptul ca acestea provin din greblatul spatiului verde si toaletarea pomilor apartinand Asociatiei de Proprietari nr. 2 a Blocului A 29 de pe strada Comunarzi. Gunoiul depistat si deseurile vegetale au fost aduse la Asociatia de Proprietari nr. 2 a bl A 29 si administratorul asociatiei a fost obligat sa contacteze operatorul de salubritate ce deserveste zona, respectiv SC BRAI-CATA SRL Braila care le-a ridicat ulterior, costurile fiind suportate de asociatia respectiva. Tot in aceeasi zi, in jurul orelor 12.00, in urma unei sesizari telefonice primite de la un locatar din cartierul Hipodrom despre toaletarea neautorizata a unor copaci amplasati in vecinatatea Blocului A 32, echipajul de interventie al Politiei Locale, directionat in zona reclamata, a constatat ca cele sesizate se confirma. Persoana reclamata pe nume Emilian T, de 58 ani, din Braila, care locuieste in blocul A 32 a fost sanctionat cu amenda de 500 lei pentru <taierea si toaletarea de arbori, puieti ori lastari fara aprobarea serviciilor de specialitate din cadrul Primariei Municipiului Braila>”, ne-a declarat directorul executiv al Politiei Locale, Traian Jipa.

Comentarii

comentariu

About the Author

-