Published On: sâm, Mar 23rd, 2013

Braileanul Alex Chipciu aduce un punct important pentru Romania

Share This
Tags

* Ungaria – Romania 2-2 (1-0) *

Partida dintre Ungaria si Romania, s-a disputat fara spectatori, in urma deciziei Comisiei de Disciplina a FIFA de a sanctiona federatia ungara dupa manifestarile de rasism si antisemitism de la meciul amical cu Israel, din august 2012.

Gazdele au deschis scorul in minutul 16 cand fundasul dreapta Vilmos Vanczak a inscris cu capul, din cinci metri, dupa o centrare de la Hajnal. Cu toate ca au existat ocazii si de o parte si de cealalata, tabela a ramas nemodificata la pauza, echipa Ungariei intrand cu un avantaj de un gol, 1-0.

In minutul 68, Adrian Mutu a fost faultat in careu, iar arbitrul Wolfgang Stark a acordat lovitura de la 11 metri pentru România, transformata de acelasi Mutu. Trei minute mai tarziu, acelasi arbitru, arata punctul cu var, insa de data aceasta in suprafata Romaniei. Dzsudzsák transforma lovitura de la 11 metri fara emotii, si Ungaria reintra la conducere, 2-1.

Cu o schimbare de ultim moment, Chipciu reuseste ca in minutul 90+2 sa egaleze cu un sut de la circa 12 metri, si Romania castiga un punct importanat din deplasarea din Ungaria.

Echipe: Ungaria: Kiraly – Vanczak, Meszaros, Korcsmar, Kadar – Koman, Pintér, Hajnal (Kovacs ’80), Dzsudzsák (Halmosi ’90+1) – Szabics (Varga ’58) – Szalai. Selectioner: Sandor Egervari. România: Tatarusanu – Tamas, Chiriches, Goian, St. Radu – Bourceanu, Pintilii (Chipciu ’86) – Torje (Maxim ’66), Grozav (Rusescu ’71), Bogdan Stancu – Mutu. Selectioner: Victor Piturca

Meciul a fost arbitrat de o brigada din Germania, cu Wolfgang Stark la centru, ajutat de Jan-Hendrik Salver si Mike Pickel, iar Tobias Welz a fost rezerva.

Observator de arbitri a fost rusul Valentin Ivanov, functia de Comisar FIFA a fost indeplinita de nord-irlandezul Howard J.C. Wells.

Comentarii

comentariu

About the Author

-