Published On: sâm, Mar 30th, 2013

Braila in doliu: Marele actor Bujor Macrin a murit

Share This
Tags

*Dupa o suferinta indelungata, actorul a incetat din viata vineri seara, in jurul orei 20.30 *Trupul neinsufletit al artistului va fi depus in cursul zile de astazi in holul Teatrului “Maria Filotti”*

Brailean prin adoptie, Bujor Macrin s-a nascut in Bucuresti, la data de 13 mai 1942 si a absolvit in anul 1966 Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografie “I.L. Caragiale”, la clasa Eugeniei Popovici. Imediat dupa terminarea studiilor a devenit angajatul Teatrului “Maria Filotti”.

De-a lungul impresionantei sale cariere, actorul a interpretat peste 100 de roluri pe scena teatrului din Braila. Printre piesele de teatru in care s-a remarcat prin inegalabilul sau talent, amintim: “Cui i-e frica de Virigina Woolf”, “Vanzatorul de iluzii”, “Madame de Sade”, “Micuta Dorothy”, “Romeo si Julieta”, “Vespasian al-II-lea”.

Maestrul Macrin a fost si regizor de teatru, cele mai cunoscute spectacole regizate fiind: “Vainusa cel viteaz”, “Hangita”, “Profesorul indragostit”.

In cariera sa, actorul s-a intersectat si cu platourile de filmare, jucand in filme ca “Cei care platesc cu viata” (1988), “Patul conjugal” (1992) sau “Cel mai iubit dintre pamanteni” (1992). In filmul “Cel mai iubit dintre pamanteni”, regizat de Serban Marinescu, Bujor Macrin a facut parte dintr-o distributie grandioasa, alaturi de nume mari ale teatrului si filmului romanesc: Stefan Banica, Maia Morgenstern, Gheorghe Dinica, Mircea Albulescu, Victor Rebengiuc, Emil Hossu, Tora Vasilescu.

In aceste momente de profunda durere, redactia Infobraila este alaturi de familia si apropiatii marelui actor, dar si de toti brailenii care il plang pe maestrul Bujor Macrin.

Comentarii

comentariu

About the Author

-