Published On: mar, Mar 26th, 2013

Boxul brailean incepe sa prinda din nou contur

Share This
Tags

* Consiliul Judetan Braila a investit 60 de mii de lei intr-un nou proiect din box *

Un nou obiectiv incepe sa prinda contur in Braila. Consiliul Judetean incearca promovarea unuia dintre cele mai consacrate sporturi, boxul aducand de-a lungul anilor notorietate orasului. Dupa ce au organizat doua gale de box in Sala Polivalenta “Danubius”, autoritatile locale au decis sa sprijine proiectul lui George Pertea, si sa ofere tinerilor talentati ocazia de a ajunge la mari performante.

“E un proiect pe doua laturi sustinut de George Pertea, un tip ambitios, un profesionist, un om tanar care a venit cu un suflu nou in box. Ni l-a propus, am si vazut la cele doua gale pe care le-am avut la Sala Polivalenta, ceva talente, am vazut si seriozitate, am vazut si lipsa bazei materiale. Proiectul e pe doua segmente, unul e pe o caravana pentru a vedea aceste talente din Braila si de a-i atrage catre un centru de pregatire, la sala Carantina si al doilea e galele de performanta care vor fi organizate la Braila”, a declarat  vicepresedintele CJ Braila, Florin Mija.

Consiliul Judetean Braila a alocat din buget, 60 de mii de lei pentru box urmand ca pe parcurs, odata ce vor aparea si rezultatele, bugetul sa le permita sa mareasca suma. Braila se poate mandri la acest moment cu mari pugilisti, printre ei aflandu-se si Marian Pita, care la doar 17 ani este campion national la seniori, dar si antrenorul George Pertea care conduce lotul national al Romaniei, echipa care va avea in viitorul si un stagiu de pregatire la noi in oras.

“Finantarea e in jur de 60 de mii de lei anual. Am inteles ca acum Pertea este antrenorul secund al lotului de box, e in bordul boxului romanesc si e mare lucru, si ne onoreaza ca un brailean a ajuns acolo si bineinteles il vom sprijinii. Am inteles ca lotul national de box va avea un stagiu de pregatire la Braila cu cazare la hotel Sport. Ii asteptam, ne onoreaza prezenta lor si speram ca in viitor tot mai multi braileni sa faca parte din lotul national. Il avem pe Marian Pita, care la 17 ani boxeaza deja la seniori si e campion national de seniori, a batut tot ce a putut bate la acest moment. E un sportiv care cred ca va face performnata si cred ca are un viitor bun, daca e serios si nu pacaleste sportul. Noi am acordat aceasta prima finantare anul acesta, e un proiect de inceput probabil si cand vor avea rezultate vor veni, speram ca suma sa creasca si bugetul sa ne permita sa crestem alocarea”, a precizat Florin Mija.

De-a lungul anilor Braila a fost un reper important pe harta boxului Romanesc dar si european iar autoritatile locale vor ca prin aceasta echipa condusa de George Pertea, sa readuca boxul printre principalele sporturi brailene.

Comentarii

comentariu

About the Author

-