Published On: mar, Mar 12th, 2013

Banii pentru sectoarele zootehnic si vegetal se dau trimestrial

Share This
Tags

Platile complementare din sectorul zootehnic si din cel vegetal vor fi transferate catre beneficiari. Ca urmare a unui sistem introdus la Ministerul Finantelor Publice cu platile trimestriale, nu se vor da toti banii, ci va mai fi o a doua transa dupa 15 aprilie.

“Platile complementare din sectorul zootehnic, respectiv pentru bovine si ovine, dar si cele acordate pe suprafata din sectorul vegetal vor fi transferate catre beneficiari, pentru ca banii sunt deja in conturile APIA. Datorita sistemului introdus la Ministerul Finantelor Publice cu platile trimestriale, nu se vor da toti banii ci va mai fi o a doua transa dupa 15 aprilie”, a spus secretarul de stat in Ministerul Agriculturii, Achim Irimescu.

Incepand de saptamana viitoare, fermierii vor primi si diferenta platilor din fondurile europene, jumatate din acesti bani fiind deja in conturile lor, deoarece s-au platit peste 480 de milioane de euro in lunile octombrie si noiembrie 2012.

“Se va incepe o noua transa de plati a subventiilor catre agricultorii braileni, aici facand referire la banii proveniti din fondurile europene. Avand in vedere ca zilele trecute a fost adoptata o hotarare de Guvern ce vizeaza platile directe pe suprafata. Peste cateva zile, se va trece la acordarea platile din fondurile europene pe schema unica pe suprafata – SAPS. Fermierii braileni vor primi diferenta, pentru ca 50% din acesti bani s-au platit la sfarsitul luni octombrie si noiembrie”, ne-a declarat Daniela Militaru, director executiv al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-