Published On: vin, Mar 15th, 2013

Autoturismele mai vechi de zece ani, introduse in programul “Rabla”

Share This
Tags

*Autoturismele cu norma de poluare Euro 3 mai vechi de zece ani vor fi incluse, incepand de anul acesta, in programul “Rabla”*

Programul” Rabla” va fi implementat din luna aprilie, a anuntat, ieri, ministrul Mediului, Rovana Plumb. “Sunt o categorie de autoturisme cu norma de poluare Euro 3, care au deja zece ani pe piata de autoturisme din Romania, si acestea vor face obiectul programului Rabla”, a spus Rovana Plumb. Ministrul Mediului a precizat ca in prezent se doreste ca voucherul acordat pentru casare sa fie 1.500 de euro, iar pentru autoturismele electrice sa se acorde un bon de 2.000 de euro. Plumb a mai spus ca vor fi incluse in programul Rabla “numai acele autoturisme care au fost in proprietatea persoanei fizice sau juridice mai mult de un an de zile”, astfel ca “nu se pune problema unei invazii de masini rulate, foarte vechi pe piata din Romania”. Noul program va fi pus la punct spre sfarsitul lunii martie, pentru a fi implement din prima decada a lunii aprilie, a adaugat ministrul Mediului.

Rovana Plumb anunta in ianuarie ca Ministerul Mediului vizeaza schimbari in Programul “Rabla”, care s-ar putea aplica masinilor non-euro, Euro 1 si Euro 2, printre care cresterea primei de casare de la 3.800 de lei la 1.500 de euro, dar si acordarea reducerii contra unui singur voucher, alaturi de eliminarea intermediarilor. Ministrul preciza ca se discuta ca reducerea la achizitionarea unei masini noi sa se faca in schimbul unui singur voucher. In prezent, prin Programul “Rabla”, o persoana poate cumpara o masina noua prezentand, pentru o reducere mai mare, pana la trei vouchere, dat fiind faptul ca acestea pot fi tranzactionate pe piata libera.

Comentarii

comentariu

About the Author

-