Published On: vin, Mar 15th, 2013

Autorul a patru inselaciuni prin metoda „accidentului” a fost prins

Share This
Tags

La data de 14 martie a.c., la orele 15:00, ofiterul de serviciu din cadrul Politiei Municipiului a fost sesizat de un brailean, cu privire la faptul ca, in aceeasi zi, a fost apelat pe telefonul fix de o persoana necunoscuta, care a spus ca e fiul lui, ca a avut un accident rutier si ca are nevoie de suma de 10.000 de lei pentru a rezolva problema.

Apelantul i-a comunicat victimei ca la domiciliul ei va veni o persoana trimisa de avocat lui pentru a ridica banii. Imediat, braileanul si-a dat seama ca este inselat si a sesizat Politia.

“Echipa de judiciaristi din cadrul Biroului de Investigatii Criminale, constituita in cauza, s-a deplasat la domiciliul partii vatamate, in vederea realizarii flagrantului, reusindu-se prinderea persoanei care venise sa ia banii, anume G.I. (28 de ani), din municipiul Braila. Tanarul a fost condus la sediul Politiei Municipiului unde i s-a probat ca este autorul comiterii a altor trei infractiuni de inselaciune, comise in mediul rural, in perioada februarie-martie 2013, prin acelasi mod de operare, si inregistrate cu autori necunoscuti. Faptele au fost savarsite asupra a trei victime domiciliate in localitatile Corbu-Nou, Gemenele si Cazasu, care au fost prejudiciate cu sumele de 3.000 de lei, 15.000 de lei si 3.000 de lei”, a mentionat inspector principal de politie Jenel Sogor, purtator de cuvant al IPJ Braila.

Fiind extinse cercetarile s-a stabilit ca autorul actiona impreuna cu o alta persoana, pe care a cunoscut-o in penitenciar, in timp ce executa o pedeapsa privativa de libertate, politistii desfasurand cercetari pentru depistarea si audierea acestuia.

Fata de tanarul de 28 de ani a fost inceputa urmarirea penala, fiind retinut pe baza de ordonanta, pentru 24 de ore, si incarcerat in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva al I.P.J. Braila.

In cursul zilei de astazi, a fost prezentat instantei de judecata care a emis impotriva lui mandat de arestare preventiva, pentru comiterea infractiunii de inselaciune. In continuare sunt desfasurate cercetari pentru recuperarea intregului prejudiciu si stabilirea tuturor faptelor de acest gen, savarsite de cei in cauza.

Comentarii

comentariu

About the Author

-