Published On: vin, Mar 29th, 2013

Au fost premiati castigatorii concursului “Mesajul meu antidrog” initiat de CPECA Braila

Share This
Tags


* Ieri, a avut loc in sala de sedinte a ISJ Braila festivitatea de premiere a concursului national “Mesajul meu antidrog”, editia a IX-a *

Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Braila, in partenerit cu ISJ  si Primaria municipiului au realizat premierea elevilor participanti la concursul national “Mesajul meu Antidrog”, editia a IX-a si au lansat urmatoarea editie a concursului mentionat. Activitatea  fost desfasurata in sala de sedinte Inspectoartului scolar din strada Petru Maior, in prezenta unui numeros colectiv de elevi din toate unitatile de invatamint, cadre didactice, invitati. Premiile castigatorilor au fost asigurate de Primaria Braila – Directia de Cultura, partener in proiect si de Directia Judeteana de Cultura Braila care a participat cu un fond de carte.

Concursul national “Mesajul meu antidrog”, ajuns in prezent la editia a X-a, reprezinta un proiect sustenabil de traditie al Agentiei Nationale Antidrog si un exemplu de bune practici in domeniul cooperarii cu institutiile reprezentative din mediul scolar.

Demarat inca din anul scolar  2003-2004, proiectul  are ca scop prevenirea  consumului de droguri prin implicarea elevilor si studentilor in activitati cu caracter cultural-artistic, sportiv, prin care sa-si exprime opinia si atitudinea fata de consumul de droguri printr-un mesaj pozitiv, antidrog.

Conceput a se desfasura sub forma unei competitii nationale, proiectul reuneste in acelasi timp stimularea creativitatii artistice a tinerilor din diferite domenii (literar, grafic, foto) oferind astfel o motivatie reala pentru a crea si un spatiu de exprimare artistica.

“Rezultatele obtinute pana in prezent ne incurajeaza sa dam continuitate acestui demers preventiv, care are caracterul unic de a conferi adolescentilor incadrati intr-o forma de invatamant o alternativa la consumul de droguri. Invitam elevii sa raspunda provocarii de a exprima un mesaj pozitiv antidrog, intr-o forma artistica, devenind astfel mesagerii antidrog pentru semenii sai cu care se relationeaza si care, poate intr-un moment al vietii au facut alte alegeri, nepotrivite care se pot opri un zbor si curma un tel frumos”, a declarat Olga Condrat, coordonator CPECA Braila.

Etapa judeteana a concursului, editia a X-a se desfasoara in perioada 1 aprilie – 31 mai 2013. Participantii se pot inscrie la concurs prin completarea unui formular la sediul Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Braila din strada Mihai Eminescu nr.8-8 A, intre orele 8.00-16.00 . Lucrarea realizata va fi  transmisa  pe suport hartie/mini disc/CD/DVD pana pe data de 31 mai 2013.

Comentarii

comentariu

About the Author

-