Published On: vin, Mar 15th, 2013

Atentie producatori! Daca vindeti cotele de lapte, nu veti mai beneficia de ajutorul din rezerva statului

Share This
Tags

* Producatorul de lapte nu va beneficia de cota din rezerva nationala [n cazul [n care a vândut sau a cedat cu titlu gratuit orice cantitate de cota In anul de cota precedent anului In care are loc distribuirea din rezerva nationala sau In anul curent distribuirii din rezerva nationala *

Ordinul nr. 62/07.03.2013 pentru modificarea Ordinului ministrului agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale nr. 83/2009 privind stabilirea conditiilor de acordare a cotei individuale de lapte din rezerva nationala a fost publicat In Monitorul Oficial nr. 128 din data de 11 martie 2013.

“Potrivit acestui act, cererea de acordare a unei cantitati de cota din rezerva nationala nu va mai fi Insotita de actul de receptie a lucrarilor privind investitiile din exploatatia pentru care s-a solicitat cota din rezerva nationala. Fermierul va depune cererea Insotita de urmatoarele documente: act de identitate (BI/CI); cod unic de Inregistrare, dupa caz; cardul de identificare a exploatatiei la Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor; pasapoartele vacilor de lapte care fac obiectul extinderii exploatatiei sau al investitiei noi, pentru care a fost solicitata cota din rezerva nationala, dupa caz; documentele prin care demonstreaza cantitatea de lapte obtinuta si comercializata din exploatatia pentru care a solicitat cota din rezerva nationala; declaratie pe propria raspundere privind surplusul cantitatii de lapte vândute direct fata de cota detinuta, In cazul solicitarii de cota din rezerva nationala pentru vânzari directe”, ne-a zis Daniela Militaru, directorul Agentiei de Plati sI Interventie pentru Agricultura Braila.

In negocierile cu Uniunea Europeana, România a primit dreptul sa realizeze trei milioane de tone de lapte pe an, din care doua milioane de tone au fost alocate pentru vânzare directa, iar un milion de tone pentru livrari catre fabricile de procesare. Depasirea acestei cantitati atrage penalizari de 278,3 euro pentru fiecare tona de lapte realizata peste cota, iar In cazul In care cantitatea de lapte produsa este mica, României i se va diminua cota pentru urmatorii ani.

Comentarii

comentariu

About the Author

-