Published On: joi, Mar 21st, 2013

Astazi se implinesc 90 de ani de la nasterea fondatoarei Sahaja Yoga Shri Mataji Nirmala Devi

Share This
Tags

Intr-o lume aflata in cautarea de noi solutii pentru problemele umanitatii, in incercarea de a aprofunda sensul vietii, Shri Mataji Nirmala Devi,a propus o cale spre edificarea unei societati echilibrate si armonioase, in care transformarea si pacea se realizeaza mai intai in interiorul fiecarui individ.

„Trebuie sa recunoastem deschis ca nu exista pace nici inauntrul fiintelor umane, nici in afara lor. Cei saraci si cei bogati sunt deopotriva nefericiti. Peste tot oamenii cauta o iesire, fara sa o gaseasca. Adevarata solutie nu se afla in afara fiintelor umane, ci in interiorul acestora.Vindecarea autentica si de durata a maladiilor prezentului se poate obtine numai prin transformarea interioara si colectiva a oamenilor. Acest lucru nu mai constituie o imposibilitate. De fapt, el s-a si petrecut. Exista mai multe mii de persoane care au atins deja aceasta stare. Realitatea transformarii interioare – in proportie de masa – a fiintelor umane prin intermediul Realizarii Sinelui constituie descoperirea cea mai revolutionara a epocii actuale.Astfel, ultimul salt in evolutia noastra se va realiza in proportie de masa. Intreaga specie umana va putea fi reinnoita si transformata. Legile morale si dreptatea vor fi din nou universal respectate, iar fiintele umane vor convietui in pace, in armonie cu ele insele, cu ceilalti si cu intreaga natura.”, scrie Shri Mataji Nirmala Devi, in cartea “Era metamoderna”,

Shri Mataji a dezvaluit lumii cunoasterea si practica Sahaja Yoga incepand cu 1970.

Meditatia Sahaja Yoga este bazata pe experienta Realizarii Sinelui, ca urmare a activarii in fiinta umana a energiei subtile de natura divina numita Kundalini. Prin metoda initiata de Shri Mataji, experienta activarii lui Kundalini a devenit accesibila maselor largi. Procesul transmiterii acestei experiente en masse anunta implinirea profetiilor Scripturilor tuturor religiilor si traditiilor despre o epoca a renasterii spirituale. Realizarea Sinelui reprezinta saltul final in evolutia constiintei umane, care dobandeste o noua dimensiune – constiinta vibratorie -, prin care realitatea si adevarul absolut pot fi percepute la nivelul sistemului nervos central. Ca rezultat al acestei dezvoltari a constiintei, evolutia spirituala se produce fara efort, individul redobandeste virtutile moralitatii, iar instalarea echilibrului – fizic, mental si emotional, conduce catre integrarea fiintei si a personalitatii.

De la initierea metodei pe 5 mai 1970, sute si mii de oameni din intreaga lume (in mai mult de 90 de tari) au aflat despre Sahaja Yoga si au simtit beneficiile sale extraordinare. Cursurile acopera o multitudine de subiecte, incluzand experimentarea constientizarii sinelui, sanatatea si echilibrarea sistemului subtil pentru realizarea pacii interioare in contextul actualei crize globale. Participarea la una dintre aceste conferinte publice este o oportunitate unica de a experimenta ceea ce a uimit mii de persoane, de la oamenii simpli pana la sefi de stat.

Sahaja Yoga este predata in mod gratuit. Cum potentialul constientizarii sinelui este innascut in fiecare fiinta umana, acesta nu poate deveni scopul vreunei afaceri si nu poate argumenta obtinerea de beneficii  banesti. “Nu putem plati pentru evolutia noastra spirituala” mentioneaza Shri Mataji.

Pentru munca sa neobosita, Shri Mataji a primit numeroase distinctii internationale. In momentul nominalizarii sale la Premiul Nobel pentru Pace, Claes Nobel, nepotul lui Alfred Nobel, a declarat: “Descoperirea lui Shri Mataji aduce o speranta autentica umanitatii”.

In Braila, programele publice de Sahaja Yoga au loc gratuit, in fiecare sambata la ora 16.00, la Centrul Judetean pentru Conservarea culturii si artei romanesti din Piata Traian nr.2, etaj 1, vizavi de Muzeul de Istorie.

Comentarii

comentariu

About the Author

-