Published On: lun, Mar 11th, 2013

Aspecte ale caderii parului

Share This
Tags

* Caderea parului este o problema care afecteaza tot mai multe femei, de toate varstele * Cauzele pot fi stresul, o alimentatie saraca in proteine, dereglare hormonala, folosirea frecventa a uscatorului de par, a ondulatorului, a placii de intins parul *

Este cunoscut faptul ca odata cu inaintarea in varsta, parul are tendinta de a cadea mai mult si de a se subtia foarte tare. Insa, specialistii avertizeaza cu privire la cazurile tot mai dese de pierderi masive de par in randul femeilor cu varsta peste 30 de ani. Factorii de mediu, chimicalele la care ne expunem, tratamentele medicamentoase, stresul si diverse probleme medicale sunt cateva dintre motivele care pot sa accelereze caderea parului.

Ca sa opresti din vreme o cadere exagerata a parului este recomandat sa apelezi la sfatul unui specialist inca de la primele semnale. Este firesc sa cada pana la 100 de fire de par in fiecare zi, la fel cum este normal ca atunci cand te speli pe cap acest numar sa creasca pana la 250 de fire pierdute, avertizeaza medicii dermatologi.

Caderea parului poate sa fie una generalizata care se manifesta prin rarefierea parului sau una localizata intr-o anumita zona (alopecia areata, alopecia androgenetica). Iata care sunt cele mai frecvente motive care genereaza o pierdere masiva a parului la femei: probleme cu glanda tiroida, bolile ereditare, lipsa de fier in organism, curele de slabire drastice, produsele de ingrijire agresive care ataca radacina parului, stresul, probleme dermatologice precum psoriazis sau dermatita seboreica.

Atunci cand caderea parului nu este una provocata de factorii genetici se pot aplica diverse tratamente care in timp vor da rezultate. Printre cele mai eficiente solutii care pot sa opreasca caderea parului se numara: adoptarea unui regim alimentar echilibrat; alegerea cu grija a produselor pentru curatarea, ingrijirea si coafarea parului; consumul de alimente bogate in fier si zinc; masajul in fiecare saptamana a scalpului cu putin ulei cald (de masline, cocos, jojoba); parul nu trebuie pieptanat atunci cand este ud si nu trebuie sters agresiv cu prosopul, deoarece este mai vulnerabil; protejarea parului de temperaturile extreme, ferindu-l de efectul agresiv al soarelui si al gerului; aplicarea unor masti hidratante cu banane, avocado, ulei de masline, cocos sau jojoba.

Comentarii

comentariu

About the Author

-