Published On: lun, Mar 25th, 2013

APIA semneaza conventii cu bancile pentru sustinerea agriculturii

Share This
Tags

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) reaminteste beneficiarilor Masurii 215 – “Plati privind bunastarea animalelor – Pasari” ca a incheiat conventii privind finantarea capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente.

Prin incheierea acestor conventii, APIA emite la cererea solicitantului o adeverinta, prin care confirma ca solicitantul a depus cerere de ajutor pentru Masura 215 – “Plati privind bunastarea animalelor – Pachetul b – Pasari”, valoarea ajutorului din cererea de ajutor, precum si valoarea decontului justificativ depus de catre solicitant la APIA,  in perioada 16 ianuarie – 15 februarie 2013.

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura a incheiat pâna la aceasta data conventii  cu urmatoarele banci: CEC Bank SA, Banca Transilvania, Raiffeisen Bank, Banca Româna pentru Dezvoltare, Banca Italo Romena SpA, Unicredit Tiriac Bank SA, Banca Comerciala Româna, Banca Centrala Cooperatista Creditcoop, OTP Bank, Banca Comerciala Carpatica, BancPost, Piraeus Bank Romania SA, Banca Comerciala Intesa Sanpaolo România.

Valoarea creditului acordat de catre institutiile financiar bancare va fi de pâna la 90% din valoarea decontului justificativ prezentat in adeverinta emisa de APIA conform anexei 1 si cu incadrarea in limita sumei cuvenite din “Platile privind bunastarea animalelor – Pachetul b – Pasari”, denominate in lei astfel: pentru creditele acordate de Banca pâna la data de 31.12.2013 inclusiv, la cursul leu/euro comunicat de Banca Centrala Europeana in ziua anterioara datei solicitarii creditului; pentru creditele acordate de Banca incepând cu data de 01.01.2014 inclusiv, la cursul leu/euro comunicat de Banca Centrala Europeana din data de 31.12.2013.

Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN SA si Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii garanteaza 80% din valoarea creditului contractat de fermier.

Mentionam ca banca (creditorul) are dreptul de a impune, pe lânga o serie de adeverinte/acte doveditoare necesare dosarului, propriile conditii de creditare, stabilite de catre Creditor si aprobate de catre Banca Nationala a României. Aici sunt incluse si garantii pe care Creditorul le poate solicita din partea beneficiarului (fermierului). Reafirmam recomandarea adresata potentialilor beneficiari interesati sa isi aleaga Creditorul numai dupa un studiu atent al conditiilor de creditare impuse de fiecare banca (creditoare), pentru a obtine conditiile de creditare cele mai avantajoase si care se potrivesc cel mai bine profilului exploatatiei sale.

Comentarii

comentariu

About the Author

-