Published On: Soare, Mar 17th, 2013

ANALIZA: Alesii locali pe Facebook

Share This
Tags

Multi politicieni braileni au inteles ca un rol important in gestionarea imaginii si activitatii il are si mediul online. Intr-o societate sufocata de politicieni si politicianism, comunicarea reprezinta factorul dinamic al sistemului politic, generand o contributie esentiala la consolidarea pe parcursul perioadei dintre doua scrutinuri electorale a relatiei cetatean/om politic. Si ce poate fi mai la indemana, decat retelele de socializare.

Cristian Ancuta, Radu Silviu, Sorin Bosneag, Marian Fusea si Simona Draghincescu sunt cei mai activi alesi locali pe Facebook. Fie ca lanseaza dezbateri sau isi promoveaza ideile si proiectele, politicienii aleg sa isi consolideze relatia cu brailenii si prin intermediul online-ului.

Consilierul judetean PNL, Cristian Ancuta are peste 1900 de prieteni, pe care ii tine la curent cu activitatea sa politica, actualizandu-si profilul de Facebook aproape zilnic. Poza de cover ii trimite pe vizitatori, in mod automat, la originea politica a consilierului judetean, dar si la Organizatia de Tineret a PNL Braila, a carei presedinte este Ancuta.

Silviu Radu este de asemenea, unul dintre politicienii braileni care isi impartasesc ideile cu prietenii virtuali. Consilierul judetean PDL are 2146 de prieteni, o pagina oficiala de Facebook cu peste 60 de like-uri si un blog. Actualizarile PDL-istului sunt unele dintre cele mai populare, tinand cont de numarul mare de like-uri si distribuiri. Cover-ul si poza de profil tin de activitatea publica a politicianului.

Consilierul local independent, Simona Draghincescu, este de asemenea un cunoscator al online-ului. Desi nu are public numarul de prieteni, e clar ca acesta este unul considerabil, postarile consilierului local fiind intens comentate si apreciate. Si blogul fostului candidat independent la Primaria municipiului Braila este extrem de vizitat, fiind actualizat des.

Un alt ales local, extrem de activ pe Facebook este Marian Fusea, consilier local PDL. Daca in campania electorala din 2012 a cucerit online-ul, vazandu-se clar profesionalismul promovarii, Fusea a revenit dupa o scurta pauza. Este printre putinii politicieni care au inteles ca prezenta in online nu inseamna doar copierea unui link si postarea acestuia pe propriul wall, consilierul local impartasind cu prietenii si momente ce tin de viata personala. Cover-ul paginii de Facebook este unul profesionist, amintind de candidatura tanarului politician la alegerile parlamentare din 2012.

Consilierul local Sorin Bosneag, recent ales in functia de presedinte al Organizatiei Municipale PSD, are o pagina de Facebook cu peste 700 de prieteni, fiind de asemenea extrem de activ in ceea ce priveste postarile si remarcandu-se ca un nostalgic al Brailei interbelice.

Comentarii

comentariu

About the Author

-