Published On: Soare, Mar 10th, 2013

Alimente care redau energia

Share This
Tags

* Alimentele pe care le consumi zilnic au un rol extrem de important în îmbunatatirea nivelului tau de energie * Este important sa le consumi pe acelea care contin un maxim de substante nutritive *

Pe langa starea generala de oboseala si lipsa de energie, organismul nostru este destul de vulnerabil si în fata racelilor si a infectiilor respiratorii care îsi fac aparitia în acest sezon de tranzitie de la rece la cald. Ca sa-ti ajuti organismul sa faca fata acestor solicitari.

Un studiu sustine ca mai mult de 25% din populatia din întreaga lume sufera de intoleranta la gluten, fara sa constientizeze acest lucru. Ca sa îti dai seama daca ai sau nu intoleranta la gluten, trebuie sa raspunzi la o întrebare simpla: “Cum te simti dupa ce ai luat masa?” Daca ai constatat ca esti balonata, ai gaze intestinale si ai foarte des probleme cu constipatia în loc sa fii energica atunci ar fi momentul sa pui în aplicare aceasta regula, deoarece este foarte posibil sa ai intoleranta la gluten.

Glutenul declanseaza inflamatii la nivelul intestinului, împiedicand astfel absorbtia nutrienttilor necesari pentru functionarea organismului. Fierul este un mineral esential, deoarece este responsabil cu transportarea oxigenului în tesuturi, însa absorbtia lui este afectata atunci cand este asociat cu glutenul. Rezultatul este oboseala care survine în lipsa unei absorbtii eficiente a fierului.

Cele mai bune solutii ca sa eviti aceasta problema este evitarea alimentelor cu gluten sau combinarea alimentelor care contin fier cu cele care au vitamina C (portocale, patrunjel, broccoli, ardei, capsuni, lamai, varza de Bruxelles). Vitamina C favorizeaza absorbtia fierului.

Iodul este un mineral esential pentru glanda tiroida, iar în lipsa lui te vei confrunta cu o energie scazuta, fluctuatii mari ale greutatii corporale, dar si cu caderea parului. Asadar, daca ai constatat aceste probleme nu trebuie sa maresti consumul de sare, ci sa te asiguri ca ai ales un produs de calitate. Poti sa optezi pentru sarea de mare care contine în mod natural o cantitate de iod necesara pentru functionarea glandei tiroide. De asemenea, o alta recomandarea ar fi aceea de a te programa la un consult endocrinologic pentru a verifica daca glanda tiroida functioneaza normal.

Ficatul este un alt organ care ne poate da o stare de oboseala atunci cand nu functioneaza bine. Alimentatia de tip fast-food, prajelile, sucurile carbogazoase si tutunul sunt cateva dintre cele mai periculoase alegeri care îngreuneaza functiile ficatului de a elimina eficient toxinele. Rezultatul este oboseala si lipsa totala de energie.Cel mai bun remediu pentru ficat este ceaiul de papadie. Consuma zilnic cate doua cesti cu ceai de papadie care are rolul de a stimula eliminarea toxinelor din ficat.

Sucurile carbogazoase sau ceaiurile îndulcite cu zahar rafinat îti dau energie 30 de minute, dupa care te molesesc de tot. Un efect nu tocmai bun atunci cand vrei sa ai energie toata ziua. Poti sa folosesti si miere naturala, dar în cantitati moderate.

Comentarii

comentariu

About the Author

-