Published On: lun, Mar 11th, 2013

AJOFM pune la “bataie” peste 100 de joburi pentru somerii braileni

Share This
Tags

* Persoanele care sunt in cautarea unui loc de munca se pot adresa la AJOFM pentru a obtine informatii cu privire la acest aspect *

Persoanele care sunt interesate in obtinerea unui loc de munca se pot inregistra in evidenta Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Braila. Ajunsi aici, se vor prezenta la parter, la modulele 2 sau 3, unde vor depune o cerere in vederea participarii la servicii de mediere, insotita de o serie de documente. Este vorba de actul de identitate; actele de studii si de calificare; carnetul de munca, in cazul persoanelor provenite din munca; adeverinta medicala, din care sa rezulte ca este apta de munca ori clinic sanatoasa sau are, eventual, restrictii medicale.

Solicitantii de loc de munca, care isi au domiciliul in raza localitatilor Faurei si {nsuratei se pot inregistra la cele doua puncte de lucru. {n cazul neincadrarii in munca, cererea in vederea medierii, va fi reinnoita la 6 luni.

Directorul executiv al AJOFM Braila, Simona Ely Chioibas, ne-a informat ca, la aceasta data, sunt puse la dispozitia solicitantilor de loc de munca, in vederea medierii, peste 100 joburi comunicate vacante de catre angajatori. Peste 68% sunt locuri de munca nou create, iar diferenta de 32% o reprezinta posturile devenite vacante ca urmare a incetarii raporturilor de munca sau de serviciu.

“Structura locurilor de munca vacante, in functie de nivelul studiilor si ocupatii, se prezinta astfel: studii superioare – 4,9% (sef serviciu, farmacist, secretar scoala, administrator financiar/patrimoniu, translator limba turca cu atestat); studii medii – 6,8% (agent de securitate, maistru mecanica agricola, capitan fluvial, lucrator comercial); muncitori calificati – 72,8% (confectioner-asamblor articole din textile, montator pereti si plafoane din gips-carton, lacatus constructii metalice si navale, montator, reglor si depanator de ascensoare, patiser, ospatar/chelner, sudor, brutar, cofetar, mecanic auto, tamplar universal, sofer de autoturisme si camionete, bucatar, pizzar, ingrijitor cladiri, camerista hotel, dulgher/exclusiv restaurator, montator placaje interioare si exterioare, vopsitor industrial, vopsitor, sudor manual cu arc electric, tubulator naval, polizator, mecanic agricol, motorist, electrician in constructii, tamplar mecanic la croit si dimensionat, sablator produse din sticla, fochist la cazane de apa calda si cazane de abur de joasa presiune, masinist la masini pentru terasamente/ifronist, timonier maritim/fluvial); muncitori necalificati – 15,5% (calcatoreasa lenjerie, muncitor necalificat in industria confectiilor, lucrator bucatarie/spalator vase mari, menajera, comisioner, paznic)”, ne-a declarat Simona Ely Chiobas.

* Joburi se gasesc in toate sectoarele de activitate *

Principalele domenii de activitate in care se regasesc locurile de munca vacante sunt: fabricarea articolelor de imbracaminte, activitati combinate de secretariat, repararea, intretinerea si instalarea masinilor si echipamentelor, agricultura, industrie alimentara, constructia de nave si structuri plutitoare, invatamant, comert, hoteluri si restaurante, activitati de protectie si garda, transporturi, activitati de arhitectura, fabricarea de  furnire si a  panourilor din lemn, constructii. Angajatorii care isi au sediul, respectiv domiciliul, in judetul Braila au obligatia sa comunice toate locurile de munca vacante, in termen de 5 zile lucratoare de la vacantarea acestora. Nerespectarea acestei prevederi legale constituie contraventie si conduce la aplicarea unor amenzi intre 3.000 lei si 5.000 lei.

Angajatorii care au incadrat in munca, conform legii, persoane din randul beneficiarilor de indemnizatii de somaj, au obligatia de a anunta in termen de 3 zile agentiile pentru ocuparea fortei de munca la care acestia sunt inregistrati. Neindeplinirea acestei obligatii legale constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 5.000 lei la 10.000 lei. Neutilizarea Codului Ocupatiilor din Romania constituie, de asemenea, contraventie pentru care se aplica amenzi intre 3.000 – 5.000 lei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-