Published On: Soare, Mar 24th, 2013

Agricultorii carora vantul le-a distrus serele avertizeaza ca vor creste pretul legumelor

Share This
Tags

* Vantul care a batut cu pana la 100 de kilometri pe ora a facut ravagii si in serele agricultorilor din comuna Matca, judetul Galati *

Peste 100 de sere, in care erau cultivate legume, au fost puse la pamant. Suprafata afectata reprezinta zece la suta din terenul cultivat al comunei Matca, din judetul Galati.

Oamenii planuiau sa stranga, peste trei saptamani, rosiile, ardeii, castravetii si salata din cele peste 100 de sere. Dar, vremea rea le-a dat programul peste cap. Acum ei trebuie sa o ia de la capat cu rasadurile. Suparati din cauza pierderilor, agricultorii spun ca vor mari preturile legumelor, ca sa isi poata acoperi macar o parte din pierderi.

“Vantul asta puternic a mutat solarul in partea cealalta, peste varza, cativa metri buni, in jur de 20 de metri. A suflat vantul cu putere. Nu se mai poate recupera nimic, nu mai avem nimic”, a spus Mircea Croitoru, agricultor.

Din cauza vantului puternic, in localitate a fost si o pana de curent, iar centralele care incalzeau serele au cedat. Disperati, unii agricultori le-au inlocuit cu sobe, in speranta ca vor mai salva cate ceva.

Potrivit meteorologilor, in urmatoarele zile, in zona de sud-est a tarii, vantul va sufla in continuare cu pana la 50 de kilometri pe ora, iar temperaturile vor scadea, ajungand pana la minus 10 grade.

Comentarii

comentariu

About the Author

-