Published On: mie, Mar 6th, 2013

Adrian Negru trimis in judecata pentru deturnare de fonduri europene

Share This
Tags

Potrivit unei sinteze a cauzelor finalizate de procurorii anticorupţie în luna februarie 2013, procurorii din cadrul DNA Galaţi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Negru Adrian, asociat/administrator al mai multor societăţi comerciale, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, cu consecinţe deosebit de grave.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În cursul anului 2004, firma inculpatului Negru Adrian S.C. FISHAGRO TOUR S.R.L. Bucureşti – Filiala Brăila a devenit beneficiarul proiectului ,,Centrul de editare programe software şi de consultanţă IT pentru îmbunătăţirea mediului economic şi de afaceri”, proiect finanţat prin programul PHARE – RICOP.

Cu prilejul derulării acestui proiect, inculpatul Negru Adrian, în calitate de reprezentant legal al beneficiarului şi de manager de proiect, a folosit documente inexacte (state de plată fictive, raportări de cheltuieli nereale, neavând la bază documente justificative legale, oferte nereale, însoţite de documente nereale, însuşirea unei licitaţii fictive şi a unor achiziţii trucate, etc.) în baza cărora a încasat pe nedrept suma 92.166,46 euro, provenind din fonduri PHARE.

Oficiul de Plăţi şi Contractare PHARE Bucureşti, din cadrul Ministerului Finanţelor Publice, s-a constituit parte civilă cu suma de 92.166,06 euro. În vederea recuperării prejudiciului, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unui imobil aparţinând inculpatului.

Negru Adrian a mai fost trimis în judecată pentru fapte similare în cursul anului 2006 . În cursul anului 2007, inculpatul a fost condamnat de Judecătoria Sectorului 1 la pedeapsa de 7 ani închisoare, sentinţă care nu este definitivă.

Noul dosar a fost înaintat  spre judecare la Judecătoria Galaţi.

Comentarii

comentariu

About the Author

-