Published On: joi, Mar 14th, 2013

A inceput programul de salubrizare “Primavara 2013”

Share This
Tags

*Primaria Braila, organizeaza in aceasta primavara, pe langa activitatile curente de salubrizare, o ampla actiune de curatenie generala, plantarea arbustilor si a plantelor ornamentale*

Desfasurarea acestei actiuni are ca scop asigurarea salubrizari municipiului pentru ca cetatenii braileni sa se bucure de un mediu de viata sanatos si de o imbunatatire a climatului urban.

“Problema este ca noi continuam sa actionam cu iresponsabilitate, in ceea ce priveste curatenia orasului noi ca cetateni. Politia a dat intr-o saptamana 26 de sanctiuni dintre care: depozitarea a 15 saci de moluz din demolari la depou tranvaie, Str. Randunicii etc. Dincolo de gunoiul pe care-l arunca locuitorii orasului mai vin si din alte sate de exemplu: Ion Gabriel din Tepes Voda, comuna Movila Miresei a descarcat o caruta cu moloz in zona Lacu Dulce. Acest gunoi nu este adus din satele ce inconjoara Braila, ci tot cetatenii nostri platesc anumite persoane sa ii scape de mizeria din gospodarie”, a declarat Aurel Simionescu.

“Aceasta mizerie o descarca si pe varianta Braila. Noi in fiecare an facem curatenie, adunam mizeria si molozul lasat de izbeliste, dupa care apar la loc. Dincolo de locurile care nu sunt vizibile, intersectia Tineretului cu Blv. Dorobantilor, Calea Calarasilor, bl. A6 etc, sunt locuri vizibile unde oamenii vad ce se petrece dar sunt indiferenti. A inceput o ampla actiune de plantare de arbori si arbusti in care ne propunem sa aducem orasului circa 4000 de arbori, circa 7000 de arbusti,11500 de fire de trandafir si o cantitate importanta de gard viu, fie completat fie inlocuit. Vom discuta cu asocialtiile de locatari sa ne faca liste cu ce au nevoie exact, cine nu o va face, inseamna ca nu sunt interesati si chiar daca noi plantam flori si arbusti nu are cine sa le ude, le vor rupe etc”, a mai declarat idilul Brailei. Gunoiul rezultat in urma acestei actiuni va fi ridicat de catre operatorul de salubritate arondat fiecarei zone. De asemenea, Primaria va semana gazon in curtile aflate in fata blocurilor sau in spatiile interioare ale acestora, insa Primarul Aurel Simionescu face apel ca intretinerea ulterioara sa se realizeze de proprietari sau reprezentantii asociatiilor de proprietari. Programul de salubrizare Primavara 2013 a inceput si se desfasoara in 3 etape, astfel: Etapa I – In aceasta etapa se desfasoara actiuni de toaletare, curatenie si plantare la Asociatiile de Proprietari din cartierele Viziru I, Viziru II, Viziru III, Radu Negru, Calarasi IV si Ansamblul Buzaului. Etapa II – In aceasta etapa se desfasoara activitati de toaletare, curatenie si plantare la Asociatiile de Proprietari din cartierele: Obor, Hipodrom, Tineretului, Ghioceilor, Rosiori, Strada Dorobanti. Etapa III. In aceasta etapa se desfasoara activitati de toaletare, curatenie si plantare la Asociatiile de Proprietari din ansamblurile: Garii, Vidin si Islaz.

Comentarii

comentariu

About the Author

-