Published On: joi, Mar 28th, 2013

A inceput campania de ecologizare „Let’s Do It, Romania!”

Share This
Tags

* Centrul European de Informare si Dezvoltare Braila a demarat campania de ecologizare „Let’s Do It, Romania!” editia 2013 *

Anul acesta, peste 96 de tari de pe Glob vor organiza o zi de curatenie nationala, sub umbrela miscarii internationale „Let’s Do It, World!”. România va fi si in acest an parte din schimbare, organizând o noua Zi de Curatenie Nationala pe 28 septembrie 2013.

In Braila, Campania de reciclare va fi coordonata de Centrul European de Informare si Dezvoltare Braila. Actiunile de informare si atragerea de noi voluntari au ca obiectiv buna pregatire a Zilei Nationale de Curatenie din România din 28 septembrie. Aceasta actiune se realizeaza cu  scopul de a  cataliza voluntari, autoritati publice, pentru ecologizarea zonelor intravilane, extravilane si, posibil, cele marginale ale Brailei.

Este pentru a doua oara consecutiv când tari din lumea intreaga isi unesc fortele pentru a lupta impotriva deseurilor din zonele naturale. Miscarea „Let’s Do It, World!” este cea mai mare miscare sociala organizata vreodata in lume, reusind sa mobilizeze peste  7 milioane de voluntari in numeroase actiuni de curatenie si educatie.

In 2012, o retea complexaa de echipe de voluntari si ONG-uri au organizat 84 de actiuni de curatenie de câte o zi, in Asia, Africa, America de Nord, America de Sud si Europa si au reusit sa strânga peste 67 000 de tone de deseuri.

„Ceva se schimba in lume si acest ceva pleaca de jos in sus. Oamenii par sa nu mai fie multumiti de modul in care lucrurile sunt organizate si sunt gata sa-si asume un rol activ pentru a da startul la schimbare” a spus unul dintre initiatorii miscarii, Rainer Nolvak.

Obiectivul strategic al „Let’s Do It, Romania!” 2013 este cresterea procentului de reciclare al deseurilor colectate la 40% din numarul de saci colectati, de la 35% in 2012, 26% in 2011 si 17% in 2010. O noutate in acest an este obiectivul de a implica in curatenie si românii din diaspora, acolo unde acest lucru va fi posibil. }i in acest an, proiectul va beneficia de sprijinul Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice.

Curatenia Nationala nu este singurul proiect organizat anul acesta de echipa “Let’s Do It, Romania!”. Inceput in 2012, proiectul „Let’s Train It!” isi propune sa educe românii in zona ecologica, pentru a contribui la un comportament responsabil fata de mediu. Anul trecut, in perioada 8-12 aprilie, echipa “Let’s Do It, România!” a organizat proiectul „}coala mea e ECO”, in care peste 6000 de elevi din 131 de unitati de invatamânt au beneficiat de training-uri in zona de ecologie.

Comentarii

comentariu

About the Author

-