Published On: Soare, Mar 3rd, 2013

“Numarul bugetarilor trebuie redus. Guvernul Ponta vrea sa fie deschis fata de societate”

Share This
Tags

* Este declaratia ministrul Economiei, Varujan Vosganian in carul unei emisiuni TV *

Numarul de angajati din sectorul bugetar trebuie redus, iar Guvernul Ponta are un “rol istoric”, de a fi primul guvern deschis fata de societate si economia de piata, a afirmat ministrul Economiei, Varujan Vosganian.

“ Guvernul acesta are un rol istoric. Trebuie sa fie primul guvern care sa fie intr-adevar guvernul societatii deschise si al economiei de piata, sa nu fie doar guvernul unui sector, in dauna celorlalte. Sa nu fie guvernul administratiei impotriva societatii civile, sa fie un guvern deschis”, a spus Vosganian in emisiunea “Dupa 20 de ani”, difuzata azi de postul Pro TV.

In ceea ce priveste personalul din sectorul bugetar, trebuie facut un audit foarte sever. Impreuna cu ministrul Dezvoltarii, Liviu Dragnea si cu alti colegi din alte ministere se lucreaza la un astfel de audit. Termenul fiind de pana la jumatatea anului, conform ministrului Economiei.

Numarul de bugetari trebuie redus pana in 2018, interval in care numarul locurilor de munca din economie ar trebuie sa urce cu cel putin 1 milion. In sectorul bugetar lucreaza in prezent aproape 1,2 milioane de persoane.

“Numarul locurilor de munca din economiesi industrie trebuie sa creasca pana in 2018 cu cel putin 1 milion, in sectorul bugetar trebuie sa scada. De exemplu, la mine, eu fac efortul sa reduc personalul din sectorul bugetar. Nu este ca decimarea legiunilor romane la intamplare, ci dupa un audit. De exemplu, la AVAS avem vreo 270 de persoane, cred ca putem sa reconfiguram la 210-220. Probabil ca in 1-2 ani vom mai reduce o data”, a mai a spus Vosganian.

Pe de alta parte, el a aratat ca, recent, a semnat acte “ce duc la crearea a 500 de noi locuri de munca” la nivelul Ministerului Economiei. Ministrul a mentionat ca in unele departamente din institutie, precum cel juridic, este deficit de personal.

Comentarii

comentariu

About the Author

-