Published On: joi, Feb 21st, 2013

Ziua Internationala a Limbii Materne sarbatorita la Braila

Share This
Tags

* Astazi, 21 februarie, a avut loc la Sala Mare a Prefecturii Braila festivitatea de premiere pentru participantii la concursul “Cartea in cultura comunitatii mele” *

Prefectura Braila a organizat, cu prilejul Zilei Internationale a Limbii Materne, festivitatea de premiere in cadrul concursului “Cartea in cultura comunitatii mele”. Aceasta activitate a fost organizata pentru a impartasi elevilor istoria si cultura altor limbi: rusa, bulgara, poloneza, germana, franceza, turca, portugheza. In cadrul acestui eveniment au participat elevii mai multor scoli din Braila: Liceul Economic “Ion Ghica”, Scoala “Puskin”, Liceul Teoretic “Panait Cerna”, Scoala cu clasele I-VIII Cazasu.

In deschiderea festivitatii au dansat pe muzica orientala cateva eleve de la Liceul Economic “Ion Ghica”. Spectacolul a continuat cu o serie de prezentari Power Point ce au avut ca subiect “cartea” in diverse culturi: rusa, bulgara, poloneza, germana, franceza, turca, portugheza. Elevii care au reprezentat aceste comunitati au vorbit in limbile materne despre obiceiurile specifice acestor tari.

Reprezentanta comunitatii bulgare, Maria Gancev a dorit sa precizeze cateva lucruri: “Acest subiect, cartea, este unul foarte drag noua, ne calauzeste pasii catre invatarea limbii. In Braila, bulgarii au sosit pe timpul stapanirii otomane si au creat institutii de cultura, scoli, biserici si o institutie reprezentativa pentru carte “Academia bulgara de stiinta”, care acum activeaza la Sofia”, a spus aceasta.

La finalul evenimentului a avut loc festivitatea de premiere pentru concursul de desen “Cartea in cultura comunitatii mele”. Elevii are au castigat cele mai multe premii au fost cei de la Scoala “Puskin” si Liceul Economic “Ion Ghica”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-