Published On: lun, Feb 18th, 2013

Zeci de minori disparuti in anul 2012

Share This
Tags

* Tot mai multi copii aleg sa plece de acasa, iar motivele sunt din ce in ce mai diversificate *

In anul 2012 au fost inregistrate in judetul Braila un numar de 171 reclamatii privind disparitii de persoane, din care 96 minori si 75 majori, fiind puse in urmarire 139 persoane din aceasta categorie.

A fost clarificata situatia la 143 persoane, toate urmarite la nivel national, din care 87 minori si 56 majori. La sfarsitul anului 2012 au mai ramas in evidente 52 persoane disparute, toate urmarite la nivel national, din care 8 minori si 44 majori.

Cei mai multi minori pleaca de acasa din cauza problemelor familiale, a tulburarilor de comportament, sau al anturajului. De exemplu, in luna decembrie a anului trecut, o minora de 15 ani din Jirlau, a plecat de acasa impreuna cu prietenul ei, deoarece parintii nu erau de acord cu relatia lor. Un alt caz se refera la o minora de 17 ani care a plecat de acasa catre scoala si nu s-a mai intors. Fata a fost vazuta in repetate randuri in cartierul Lacu Dulce avand un anturaj suspect.

Pe langa persoanele disparute in anul 2012, au fost date in urmarire pentru savarsirea mai multor infractiuni un numar de 180 persoane.

“In perioada analizata, au fost solutionate 180 mandate penale, din care 117 de politia de investigatii criminale si 63 de posturile de politie. Din cele 180 persoane depistate, 87 erau In urmarire la nivel national, iar 84 in urmarire internationala. La inceputul anului 2012 se afla in lucru 1 mandat european de arestare, au fost primite pentru executare un numar de 6 mandate europene de arestare emise de autoritatile europene impotriva cetatenilor romani cu domiciliul in judetul Braila. Astfel, au fost executate 6 mandate europene de arestare, ramanand in lucru 1 mandat european de arestare”, se mentioneaza intr-o statistica a IPJ Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-