Published On: lun, Feb 25th, 2013

VIDEO-SOCANT: Misterul mortii sportivului brailean, Octavian Ciocan. Surse medicina legala: Cauza decesului a fost infarct miocardic acut

Share This
Tags

UPDATE. Georgiana, o prietena apropiata a lui Octavian, a declarat in exclusivitate pentru Infobraila: “Tavi a baut jumatate de litru de visinata. Apoi i s-a facut rau. Era si iubita lui prezenta la petrecere, ea invata la Liceul Pedagogic. Octavian era un tanar sociabil, iesea des in oras cu prietenii, dar nu avea un anturaj dubios. Ne-am intalnit cu totii acasa la un prieten, fara sa avem un motiv special”.

* Mihai Octavian Ciocan, in varsta de 18 ani, a incetat din viata aseara in jurul orelor 22.30 * Tanarul era detinatorul a opt medalii castigate la Campionatele Balcanice si Nationale de inot, dintre care patru de aur, doua argint si doua bronz *

Familia si prietenii victimei spun ca salvarea a intarziat, un echipaj cu medic sosind la 20 de minute dupa apelul la 112. SAJ Braila precizeaza ca o ambulanta cu asistent medical a sosit la aproximativ 4 minute dupa apelul la serviciul unic de urgenta. “Pacientul prezenta tegumente reci si midriaza fixa bilaterala, tensiune arteriala 0 si puls absent, fara zgomote cardiace. Se incep manevrele de resuscitare, dar acestea au rezultat negativ, declarandu-se decesul. La solicitare au fost 2 ambulante, una de tip B2, cu asistent si o ambulanta tip C2, cu medic. Solicitarea a fost primita prin 112, la ora 22.21 si s-a ajuns la caz la orele 22.25. Se pleaca de la caz la orele 00.15″, se arata intr-un mesaj oficial al Serviciului Judetean de Ambulanta Braila.

Prietenii lui Octavian, aflati si ei la petrecere, au declarat pentru Infobraila ca tanarul sportiv s-ar fi inecat cu propria voma.

Mama inotatorului, Gabriela Ciocan, este angajata a Administratiei Pietelor si Targurilor Braila, detinand functia de administrator la Piata Saraca. Tatal lui Octavian este plecat in Italia, la munca, iar la aceasta ora se afla in avion, spre Romania.

Surse din cadrul Serviciului de Medicina Legala au declarat pentru Infobraila ca sportivul a decedat in urma “insuficientei cardio-circulatorie, cu infarct miocardic acut, cu cardiopatie hipertrofica si stenoza aortica”.

Sapte tineri, patru fete si trei baieti s-au adunat  aseara, pentru a petrece. Unul dintre baieti a adus un litru jumatate de visinata. Dupa ce au consumat mai mult alcool, Mihai a plecat intr-o alta camera pentru a se intinde in pat. Prietenii au sunat la numarul de urgenta 112, dupa ce au vazut ca acesta nu se simte bine. Echipajul de la salvare, sosit la fata locului, a incercat manevre de resuscitare, insa din nefericire la orele 23.45 s-a constatat decesul. In cauza s-a intocmit dosar penal.

Mihai Octavian Ciocan era elev in clasa a XII-a B la Liceul cu Program Sportiv. Inotatorul era antrenat de profesoara Laura Sachelarie.

Comentarii

comentariu

About the Author

-