Published On: lun, Feb 25th, 2013

VIDEO SOCANT: Declaratiile prietenilor si apropiatilor sportivului brailean decedat

Share This
Tags

UPDATE: Colegii lui Tavi au postat pe youtube un clip in memoria acestuia. In videoclip apar poze cu Octavian Ciocan alaturi de prietenii lui.

La numai 18 ani, Octavian Mihai Ciocan a incetat din viata. Sportiv de performanta in ultimii doisprezece ani la inot, Tavi, asa cum ii spuneau colegii si prietenii  era elev in clasa a XII-a B la Liceul cu Program Sportiv.

Georgiana, o amica apropiata a tanarului, prezenta si ea aseara ne-a declarat: spuneau prietenii din anturaj, era elev in clasa a XII-a B la Liceul cu Program Sportiv. Aseara a petrecut alaturi de alti sase prieteni in cartierul Radu Negru. Unul dintre baietii prezenti la “party” a adus o sticla cu visinata. Tavi a baut aproximativ jumatate de litru din acea licoare, dupa care i s-a facut brusc rau.

“A iesit afara cu un alt baiat, a stat treizeci de minute la aer sa-si revina, s-a intors in casa, a vomitat pe geam, s-a asezat in pat, a atipit doua minute, s-a trezit si a vomitat iar. A zis ca-i este rau, dupa care a cazut in voma si a dat ochii peste cap”.

O alta fata din anturajul lui Octavian a incercat sa-l ajute, introducandu-i un deget pe gat pentru a nu-si inghiti limba, dar gura tanarului s-a inclestat, facand imposibila aceasta miscare. Tinerii s-au speriat si la ora 22.14 au apelat numarul de urgenta 112. Dupa trei apeluri disperate, un echipaj al SAJ cu doi asistenti medicali a sosit la adresa indicata. Dupa alte cateva zeci de minute, a mai sosit o ambulanta, de data aceasta insotita de medic. Cadrele medicale au efectuat menevre de resuscitare timp de aproximativ o ora, timp in care lui Tavi i s-a pus si perfuzie. Tanarului sportiv nu i-a rezistat inima, la ora 23.45 fiind declarat decesul, cu diagnosticul de “insuficienta cardio-circulatorie acuta, cardiopatie hipertrofica cu stenoza aortica”.

Mama baiatului, Gabriela Ciocan a aflat teribila veste de la Politie. Acesteia i s-a facut rau, fiind nevoie ca un echipaj al salvarii sa o transporte la spital pentru acordarea ingrijirilor medicale care se impuneau.

Octavian Ciocan activa de doi ani ca membru al Clubului Sportiv “Farul” din Constanta unde era cunoscut drept “Delfinul”. Castigator a opt medalii la Campionate Balcanice de Juniori, patru de aur, doua de argint si doua de bronz, Tavi renuntase de ceva timp sa mai cocheteze cu inotul.

Fostul profesor de inot al acestuia, Tudorel Zmeu ne-a dezvaluit faptul ca tanarul avea multe absente si ca ultima discutie purtata cu el a avut loc in data de 12 februarie, cand un club din Bucuresti l-a contactat pentru Tavi. Sportivul a avut un ragaz de cateva zile pentru a-si depune documentatia necesara clubului, insa nu s-a mai prezentat.

Directorul de la LPS, Florinel Meca, l-a descris pe fostul sportiv brailean ca fiind un baiat normal, insa in ultima perioada era putin schimbat, poate datorita anturajului, acesta nedorind sa dea prea multe informatii.

Teribilismul varstei precum si anturajul tanarului care pe 12 iunie urma sa implineasca 19 ani, au condus la drama unei familii, dar si a unui intreg oras. Tatal, plecat la munca in Italia este acum nevoit sa vina acasa pentru a-si inmormanta unicul copil.

Comentarii

comentariu

About the Author

-