Published On: vin, Feb 15th, 2013

VIDEO-SOCANT: A inceput Apocalipsa in Rusia. Declaratii ale cercetatorilor pentru Infobraila

Share This
Tags

*Infobraila a obtinut, in exclusivitate, declaratii ale reprezentatilor Observatorului Astronomic Amiral “Vasile Urseanu” din Bucuresti despre tragedia din aceasta dimineata, din Federatia Rusa.

In aceasta dimineata un meteorit a lovit Rusia, in zona muntilor Ural. Scene dramatice pe strazile Rusiei, unde dupa caderea unui meteorit, ce la intrarea in atmosfera s-a fragmentat, peste 500 de persoane au fost ranite, dintre care 80 de copii.
Tragedia, demna de filmele SF, a avut loc în Celiabinski la aproximativ 1.500 de kilometri de Moscova, capitala Rusiei, scrie „The Verge“. Nu se cunoaste exact daca a fost o ploaie de meteoriţi sau doar explozia unuia singur, insa este cert ca evenimentul nu are legatura cu asteroidul DA14, care va intersecta in aceasta seara orbita Pamantului.
In exclusivitate pentru Infobraila, cercetatorul Mihai Dascalu din cadrul Observatorului Astronomic Amiral “Vasile Urseanu” a declarat ca “ceea ce s-a intamplat in aceasta dimineata este ceva normal, se intampla o data la 100 de ani”.

“Un astfel de eveniment se intampla cam o data la un secol, ultima oara a avut loc in anul 1908, tot in Rusia, insa au fost pagube mult mai insemnate. A fost un obiect foarte mic care a intrat in atmosfera, nu este nici un motiv de panica pentru populatie. In aceasta noapte, asteroidul DA14, cu un diametru de 50 metri, cam cat un bloc cu 12 etaje, se va apropia de Terra. Va fi vizibil si din Romania, dupa ora 22, insa cu ajutorul unui binoclu”, a precizat Mihai Dascalu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-