Published On: joi, Feb 14th, 2013

VIDEO: 4.000 de braileni au cancer! “Aici suntem ca in Valea Plangerii, stam claie peste gramada!”

Share This
Tags

* Sustin pacientii Sectiei de Oncologie a Spitalului Judetean Braila * In judetul Braila numarul persoanelor diagnosticate cu cancer creste de la o zi la alta, iar locurile in spital sunt din ce in ce mai putine * “Vin zilnic la spital pentru a-mi face injectia. Stau si cate 6 ore pana imi vine randul. Mi s-a spus ca nu mai am nicio sansa, dar continui sa sper”, a spus o bolnava.

In Braila sunt peste 4.000 de persoane diagnosticate cu cancer, iar numarul lor este in crestere, potrivit unui raport intocmit de autoritatile sanitare. La Spitalul de Urgenta Braila vin zilnic foarte multi pacienti, pentru a-si face injectia cu citostatic si asteapta ca medicina sa gaseasca un leac pentru boala lor. Etajul 6 al Spitalului Judetean de Urgenta Braila este plin de bolnavi care stau la coada ore in sir pentru a primi serul care ii tine in viata. Nu se tine cont de nimic, nu exista o lista de asteptare, nu conteaza in ce stare e pacientul, toti isi asteapta randul pentru a-si face injectia care le prelungeste viata. Pentru ca numarul bolnavilor este din ce in ce mai mare, locurile in saloane sunt ocupate peste limita. De exemplu, intr-un salon cu 6 paturi stau nici mai mult nici mai putin decat 15 persoane, asa cum arata o filmare realizata de un amator. Desi sunt bolnavi care abia se pot tine pe picioare, acestia stau pe colturi de pat, fara posibilitatea de a se putea intinde si de a-si face tratamentul in liniste.

O pacienta diagnosticata cu cancer in faza finala, in varsta de 58 de ani povesteste chinul pe care-l suporta zilnic: “Vin zilnic la spital pentru a-mi face injectia. Stau si cate 6 ore pana imi vine randul. Mi s-a spus ca nu mai am nicio sansa, dar continui sa sper. In legatura cu aglomeratia, pot spune ca au existat si zile mai bune. Personalul este amabil, se comporta frumos cu noi, mai mult nici nu au ce face. Pentru cei care vin pentru prima data aici, este o imagine dura, eu m-am obisnuit. Daca te uiti in jur, ai impresia ca esti in Valea Plangerii. Nu avem ce face, doar sa asteptam si sa ne rugam la Dumnezeu”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-