Published On: vin, Feb 8th, 2013

Varga vede cu ochi buni regionalizarea

Share This
Tags

Deputatul PNL, Vasile Varga a declarat ca proiectul de regionalizare este o necesitate care vine in ajutorul regiunilor in ceea ce priveste atragerea si absorbtia fondurilor europene.

Varga a marturisit ca este important ca regiunile sa functioneze pana la finele anului 2013, pentru a putea fi incluse in programele operationale.

“Una din temele asumate de USL în campania electorala a fost aceea a reformei administrative si descentralizarii. Din acest punct de vedere, o astfel de reforma presupune aparitia si consacrarea in termeni constitutionali si legislativi, administrativi a regiunilor pana la finalul anului 2013. Regiunile trebuie infiintate pana la sfarsitul acestui an pentru ca in exercitiul financiar urmator al Uniunii Europene, 2014-2020, acestea sa poata sa fie incluse in programele operationale. USL va avea consultari cu toate partidele politice pe aceasta tema, cu reprezentanti ai societatii civile si cu specialisti. Infiintarea regiunilor va avea un impact pozitiv asupra dezvoltarii Romaniei si, in acest context, a fi “capitala regionala” nu poate fi decat un lucru benefic pentru comunitatea respectiva”, a declarat deputatul PNL Vasile Varga.

Comentarii

comentariu

About the Author

-