Published On: lun, Feb 11th, 2013

Un nou titlu de carte SF: Tunel pe sub Dunare, in loc de pod

Share This
Tags

Administratia locala din Galati nu duce lipsa de idei ingenioase, pe care unii le-ar considera chiar traznite. Dupa ce autoritatile brailene s-au luptat atata timp pentru a reusi sa construiasca celebrul de acum, pod peste Dunare, galatenii vin cu un nou proiect.

City-managerul orasului Galati, Aurel Vlaicu a declarat ca in momentul de fata, la Primarie, exista o firma din Anglia care realizeaza un audit si a furnizat datele unui studiu de pre-fezabilitate referitoare la acest proiect.

Demn de filmele SF, proiectul presupune unirea celor doua maluri ale Dunarii printr-un tunel sapat sub fluviu, investitie care ar costa aproximativ 180 de milioane de euro.

Initiativa este una serioasa, fiind prezentata de municipalitatea galateana cu ocazia unei consultari privind proiectele care pot duce la dezvoltarea mediului economic local. Acum, este de discutat daca la eveniment, tunelul sub Dunare a starnit hohote de ras sau doar mici zumzete.

Aurel Vlaicu este decis sa duca chiar si in panzele albe proiectul, mergand cu el chiar si la Ministerul de Finante pentru a obtine o posibila finantare. Tunelul sub Dunare ar putea deschide calea unei cooperari intre Galati si Braila, similara celei dintre Franta si Anglia pentru construirea Tunelului Canalului Manecii.

Comentarii

comentariu

About the Author

-