Published On: joi, Feb 21st, 2013

ULTIMA ORA: Mega-retea de prostitutie condusa de braileanul Viorel Jantea, destructurata de politia spaniola

Share This
Tags

Politia spaniola a destructurat doua grupari criminale ce exploatau sexual tinere din Romania, in bordeluri aflate in regiunea Girona, la granita cu Franta. Una dintre acestea era condusa de interlopul brailean, Viorel Jantea, care a fost deja retinut. Proxenetii le promiteau romancelor locuri de munca bine platite, iar apoi, dupa implinirea varstei de 18 ani, le aduceau in Spania, unde erau obligate sa se prostitueze, fiind amenintate, batute si chiar violate de membrii organizatiilor.

Politia a arestat 19 persoane, printre care si liderii retelelor de prostitutie, identificand peste 200 de tinere victime, care castigau aproximativ 60.000 de euro pe zi.

Cercetarile au demarat acum un an de zile, in urma denunturilor unor femei care au fost si ele fortate sa isi vanda trupul, in Romania. Atunci, un cetatean roman ademenea minore din Braila, oferindu-le locuri de munca ca baby-sitter, insa odata ajunse in Spania, tinerele gaseau o cu totul alta situatie.

Primul grup destructurat era format din cetateni romani din Braila, de unde proveneau majoritatea victimelor. Gruparea era extrem de bine structurata, fiind respectata de proxenetii romani din Spania, iar capul acesteia, Viorel Jantea, apare in filmari pe Youtube, cu numeroase dedicatii musicale din partea a numerosi manelisti celebri.

Proxenetii braileni erau extrem de violenti cu femeile, carora le schimbau des numerele de telefon si locatiile unde munceau, pentru a nu fi identificate de catre autoritati.

Jantea era insotit in permanenta de o garda de corp si este cunoscut pentru impresionanta sa avere, frecventand numeroase cazinouri din Spania, unde cheltuia chiar si 14.000 de euro pe noapte.

Pe numele a doi proxeneti, care se afla in Romania, a fost emis un mandat european de arestare.

A doua retea de prostitutie isi desfasura activitatea intr-un bordel din orasul La Junquera, tot la granita Spaniei cu Franta.

Purtatorul de cuavant al Inspectoratului General de Politiei Romane, comisar de politie Raluca Seucan ne-a declarat: “Nu avem nicio informatie despre acest caz. Asta pentru ca actiunea a fost desfasurata de organele legii spaniole fara ca Politia Romana sa fie implicata in destructurarea gruparilor.

Comentarii

comentariu

About the Author

-