Published On: vin, Feb 15th, 2013

Traian Basescu s-a intalnit cu Papa Benedict la Vatican

Share This
Tags

*Papa Benedict s-a intalnit cu presedintele Basescu, inainte ca acesta sa isi de-a demisia de la Vatican. Basescu i-a multumit Papei Benedict pentru ca a acceptat sa-l primeasca in aceasta vizita *

Presedintele a stat la taifasuri cu Suveranul Pontif amintindu-si de intalnirile anterioare de la Castelul Gandolfo. Si-au impartit chiar si cadouri. La finalul intrevederii din biblioteca privata a Papei, presedintele Traian Basescu i-a inmanat Papei Benedict cadoul sau, un tetraevangheliar aparut in 2008, aratand ca aceasta carte este importanta pentru religia ortodoxa din Romania, fiind lucrata sub supravegherea Patriarhiei. Volumul bisericesc oferit de presedintele Traian Basescu este masiv, cantarind mai multe kilograme. Are o latime de un metru, cu copertile deschise, inaltimea fiind de 30 de centrimetri, iar grosimea de 25 de centrimetri. Papa neputand sa tina in mana cadoul.

“Este un cadou extraordinar, multumesc. Cadoul meu este ceva mai mic”, a raspuns Papa Benedict, care i-a oferit presedintelui Basescu o medalie aniversara a pontificatului sau. Va reamintim ca Papa Benedict al XVI-lea si-a anuntat, luni, demisia, incepand cu 28 februarie, intr-un discurs rostit in latina intr-un consistoriu al Vaticanului.

Comentarii

comentariu

About the Author

-