Published On: mar, Feb 5th, 2013

Timisorenii vor sa sterilizeze rromii

Share This
Tags

* Romania, gazduieste cel mai mare numar de romii din Europa * Procurorii au deschis o ancheta dupa ce un grup extremist din Timisoara a lansat un apel pentru sterilizarea femeilor rrome *

La inceputul acestei aptamani, NAT88, un grup nationalist si extremist din Timisoara, a anunţat pe site-ul sau ca acestia ar oferi “o recompensa in valoare de 300 lei (68 euro) la fiecare piranda din regiunea Banat, care prezinta un document medical ce dovedeste ca ea in mod voluntar a suferit sterilizarea in 2013. “Trei grupuri ce reprezinta drepturile omului a condamnat apelul si a cerut procurorilor sa deschida o ancheta.

“Sterilizare femeilor ce apartin unui grup etnic este un atac grav pentru respectivul grup si asupra societaţii in general, indiferent de modul in care acest lucru este promovat. Elie Wiesel de la Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania si sustinatorul principalelor ONG-uri, lupta pentru drepturile rromilor, impreuna cu Centrul pentru combaterea antisemitismului (MCA).

”Romania este casa, cu cea mai mare comunitate de romi in Europa, 620.000 conform recensamantului din 2012, ultima numaratoare ajungand pana pana la doua milioane, declarand liderii rromilor”. Cei mai multi traiesc in saracie si sufera de o severa discriminarea in ocuparea fortei de munca si sanatate. Vom reveni cu noutati.

Comentarii

comentariu

About the Author

-