Published On: joi, Feb 7th, 2013

Timbrul de mediu ar putea fi diferentiat

Share This
Tags

* Aceasta taxa ar face diferenta intre masinile pe benzina si cele pe motorina *

Ministrul Rovana Plumb a anuntat ca Ministerul Mediului ia in calcul ca timbrul de mediu sa fie diferentiat intre masinile pe benzina si cele pe motorina, intrucat autoturismele cu motor diesel polueaza mai mult.

“Proiectul timbrului de mediu este in faza finala de analiza, tinem cont de toate propunerile care au venit la minister, astfel incat in sedinta de miercuri sa il adaptam. Fata de ceea ce noi am prezentat pe site-ul Ministerului Mediului, ca propunere, in momentul de fata consideram o formula de calcul separata pentru motoarele care utilizeaza benzina si pentru cele care utilizeaza motorina”, a declarat Rovana Plumb. Ministrul a explicat ca este nevoie de un timbru separat, intrucat “motoarele diesel au un plus de particule care polueaza”.

Ministrul Mediului a precizat ca noua formula este un instrument care va aduce un element nou in ceea ce priveste reducerea emisiilor, cat si in ceea ce priveste innoirea parcului auto.

“Exista diverse opinii, diverse propuneri, fata de care tinem cont si vom veni cu o propunere constructiva astfel incat atat Asociatia Producatorilor si Importatorilor cat si cetatenii sa beneficieze de un concept care sa fie favorabil scopului nostru: reducerea emisiilor si imbunatatirea parcului auto”, a spus Rovana Plumb, care a adaugat ca in ceea ce priveste non-euro, euro 1 si euro 2, pana in momentul aceste nu este nicio modificare.

Comentarii

comentariu

About the Author

-