Published On: vin, Feb 15th, 2013

Statul ofera beneficii pentru angajatorii tinerilor braileni

Share This
Tags

* Angajatorii care incadreaza in munca tineri braileni, pot obtine subventii, acordate din bugetul asigurarilor pentru somaj *

In momentul in care este incadrat in munca un tanar, fie ca este vorba de un absolvent, fie ca este un student sau elev, angajatorul primeste o serie de sume de bani, de la stat. Astfel, in cazul incadrarii absolventilor cu contract de munca pe durata nedeterminata, angajatorii sunt scutiti, pe o perioada de 12 luni, de plata contributiei datorata la bugetul asigurarilor pentru somaj, aferenta absolventilor incadrati. De asemenea, ei primesc lunar, pe aceasta perioada, pentru fiecare absolvent o suma egala cu valoarea indicatorului social de referinta, in vigoare la data incadrarii in munca, pentru absolventii ciclului inferior al liceului sau ai scolilor de arta si meserii; o suma egala cu de 1,2 ori valoarea indicatorului social de referinta, in vigoare la data incadrarii in munca, pentru absolventii de invatamant secundar superior sau invatamant postliceal; o suma egala cu de 1,5 ori valoarea indicatorului social de referinta, in vigoare la data incadrarii in munca, pentru absolventii de invatamant superior. Angajatorii care incadreaza in munca pe durata nedeterminata absolventi din randul persoanelor cu handicap, ai formelor de invatamant mentionate primesc, lunar, sumele  aferente pe o perioada de 18 luni.

„Referitor la incadrarea in munca a tinerilor cu varsta cuprinsa intre 16 si 25 ani, in conditiile legii nr. 116/2002 privind prevenirea si combaterea marginalizarii sociale, AJOFM Braila acorda angajatorilor, in conditiile unui contract de solidaritate, o suma lunara reprezentand salariul de baza stabilit la data angajarii tinerilor, dar nu mai mult de 75% din castigul salarial mediu net pe economie, comunicat de Institutul National de Statistica. Aceasta suma lunara se acorda pana la implinirea de catre angajat a varstei de 25 ani. Pentru stimularea incadrarii in munca a elevilor si studentilor, in perioada vacantelor, din bugetul asigurarilor pentru somaj se acorda, conform prevederilor Legii nr. 72/2007 privind stimularea incadrarii in munca a elevilor si studentilor, angajatorilor, un stimulent financiar, lunar, egal cu 50% din valoarea indicatorului social de referinta al asigurarilor pentru somaj si stimularii ocuparii fortei de munca în vigoare, pentru fiecare elev si student angajat. Diferenta dintre stimulentul financiar lunar acordat si salariul realizat se suporta de catre angajator din fonduri proprii. Stimulentul financiar se acorda pe o perioada maxima de 60 de zile lucratoare intr-un an calendaristic. Nu beneficiaza de acest stimulent financiar angajatorii care incadreaza in munca elevi si studenti anterior datei de incepere a vacantei stabilite potrivit legii, pentru elevii si studentii respectivi”, a declarat directorul AJOFM Braila, Ely Chioibas.

Comentarii

comentariu

About the Author

-