Published On: vin, Feb 8th, 2013

Sotia celui mai bogat roman din lume este din Braila

Share This
Tags

* Intre 1998 si 2000, Carmen Timis, sotia celui mai bogat roman din lume, a lucrat ca jurist la Braila, iar apoi, pana in anul 2002 a fost prezentatoare de stiri la TVR * Dupa ce l-a cunoscut pe miliardarul Frank Timis, braileanca s-a retras din lumina reflectoarelor *

Carmen Gheorghita s-a nascut la Braila pe 15 martie 1975. Aceasta a urmat Scoala Generala nr. 23, iar apoi Liceul Pedagocic din oras, unde a terminat clasa a-XII-a A. Fostii colegi de clasa din liceu o descriu ca fiind “o fata extrem de frumoasa si cuminte, care invata extrem de bine”.

In perioada in care era eleva, parintii lui Carmen detineau un spatiu comercial la Complexul “Ascunsa” din Hipodrom, ca apoi acestia sa mute afacerea pe Republicii colt cu strada Rahova. Astazi, sotii Gheorghita sunt proprietarii magazinului de incaltaminte „Carla”, de pe strada Scolilor.

Dupa absolvirea Facultatii de Drept din cadrul Universitatii „Romano-Americane” din Bucuresti, in 1998, Carmen a lucrat un an si jumatate la Braila ca jurist si apoi la Notariatul „Dorina Popa” din strada Scolilor. In martie 2000 a fost selectata, in urma unui concurs, ca prezentatoare la postul public de televiziune.

Dupa ce a parasit TVR-ul, Carmen a intrat, pentru scurt timp, in echipa trustului MediaPro, prezentand rubrica Meteo.

„Carmen este o fata cu foarte mult bun-simt, extrem de discreta. Sora ei mai mica, Laura, locuieste acum in Anglia, a luat-o langa ea”, ne-a precizat o persoana foarte apropiata familiei Gheorghita.

In 2002, dupa ce il cunoaste pe Frank Timis, un om de afaceri britanic de origine romana, se retrage definitiv din viata publica. Desi Frank este cu 12 ani mai in varsta decat Carmen si are 2 copii dintr-un mariaj anterior, acest lucru nu a reprezentat un impediment in calea relatiei lor, cei doi casatorindu-se in anul 2006.

Sotii Timis locuiesc in Londra, in partea de sud a Hyde Park, ducand o viata discreta. Braileanca viziteaza des Africa, unde sprijina financiar copii strazii.

Publicatia „NewsTimeAfrica” a anuntat in luna mai a anului trecut ca sotia lui Frank a vizitat un centru  pentru copii strazii, care ii poarta numele, din Sierra Leone. Carmen a demarat impreuna cu sotul ei numeroase actiuni caritabile pe continentul african.

Care este averea familiei Timis?

Omul de afaceri Frank Timis a fost declarat de revista Capital, in anul 2012, ca fiind cel mai bogat roman, pozitie pe care a ocupat-o si in 2011. Celebra revista Forbes il claseaza in 2011 pe Timis pe locul 1.057 in topul miliardarilor lumii. Averea lui Timis este mult mai mare decat a celebrilor Ioan Niculae, Ion Tiriac sau Dinu Patriciu. Veniturile totale ale lui Frank Timis intr-un an financiar, au fost de 976.472 lire sterline.  Miliardarul de origine romana este proprietarul a doua avioane Bombardier Challenger 604, in valoare totala de aproximativ 20 de milioane de dolari.

Din 2005, este presedintele si cel mai important actionar al African Minerals, companie care detine numeroase exploatatii miniere in Sierra Leone, din unele dintre acestea extragandu-se diamante.

Comentarii

comentariu

About the Author

-