Published On: mie, Feb 20th, 2013

SOCANT:Legumele si fructele sunt injectate si iradiate, afla aici cum sa le deosebesti

Share This
Tags

*Medicii ne avertizeaza ca nu mai consumam fructe si legume naturale. Acestea sunt tratate cu tot felul de substante daunatoare, periculoase chiar pentru organism, ca sa fie mai mari si sa para mai frumoase, pentru a se vinde mai bine. Strugurii, merele si rosiile sunt cele mai afectate*

Cercetatorii din horticultură sustin ca legumele si fructele, din tara si import, sunt crescute cu substante create de chimisti în laboratoare. Medicii nu obosesc sa recomande fructe si legume. Un sfat bun, daca rafturile supermarketurilor n-ar fi pline de produse de import “otravite” cu pesticide, injectate ca sa se coaca la comanda sau iradiate ca sa aiba viata cât mai lunga. |aranii au învatat ca merele si rosiile pipernicite nu se pot bate cu “gigantii”, iar pietele sunt asaltate de legume îmbracate într-un strat gros de ierbicid, care iese greu la spalare, sau injectate cu chimicale care scot untul din ele. Cele de tara sunt si mai periculoase, pentru ca acolo nu se respecta întocmai procedurile. Nici comerciantilor nu le mai pasa ce fel de rosii iau de la producatori, pentru ei a devenit important aspectul. Produsele din import sunt injectate pentru a fi mai atragatoare si a avea o viata mai lunga. “Rosia straina trebuie sa reziste foarte mult la transport. E culeasa când este mai roz, ca pana aici sa fie asa”, a explicat un comerciant din Braila. În ceea ce priveste castravetii, diferenta dintre un castravete românesc si unul importat sau unul tratat nu este neaparat de marime, cât de gust. Comerciantii spun ca un castravete care nu are chimicale, românesc, este mult mai gustos decât cel importat sau cel tratat. Toata acesta marfa “otravita”, se vinde in fiecare zi pe toate tarabele si marketurile din Romania

Comentarii

comentariu

banner-INF

About the Author

-