Published On: mar, Feb 19th, 2013

Declaratie halucinanta a liderului sindical Iarca: “Eu sunt mai greu de cap, am probleme cu capul”

Share This
Tags

Felul de a se comporta a liderului sindicatului Metal 94, Constantin Iarca poate fi unul din factorii care au stat la baza vanzarii de catre Mechel a combinatului Laminorul? Desi in cadrul ultimei sedinte care a avut loc la sediul Prefecturii Braila, parlamentarii i-au atras atentia asupra comportamentului cu care negociaza locul de munca a aproximativ 500 de braileni, Iarca a continuat sa trateze aceasta situatie cu agresivitate. Evident ca grupul Mechel s-a debarasat de ceea ce era mai putin important pentru ei si anume o uzina cu numai 500 de angajati a caror interese erau aparate prin amenintari ale liderului de sindicat inclusiv cu deplasari si manifestatii in fata Ambasadei Rusiei la Bucuresti.

Contactat telefonic, liderul Metal 94, Constantin Iarca a declarat: “Combinatul a fost cumparat de o firma fantoma. Mai intai documentati-va si vedeti in ce mocirla ne trage patronatul si dupa aceea veniti sa-mi sugerati mie cum sa ma comport cu patronatul. Sindicatul le-a dat oamenilor 9 ani locuri de munca. Eu nu cred ca acum vor ramane pe strada. Eu nu inteleg ce vreti acum, vreti sa fiu patronul eu?! Nu cred ca firma se ocupa cu dezmembrari si mai mult nu are timp sa o dezmembreze. Eu o sa ma duc la Bucuresti de saptamana viitoare pentru ca mai am niste parghii acolo. O sa vina si politia in control la noi dar nu stiu de ce voi ne purtati de grija. Care e problema dumneavoastra? Daca o luati asa schimb si eu macazul. Voi sunteti aerieni. Eu ies afara si fac pichetari si nu inteleg pe voi ce va intereseaza. Pe dumneavoastra si asa nu va cunoaste nimeni si nu stiu ce vreti. Vanzarea asta este o facatura a grupului Mechel si noi o vom ataca. Nu am ajuns sa ne prostituam in fata oricui. Am sa fac o sesizare la DNA. Care-i probelma? Ce vreti dumneavoastra? Eu sunt mai greu de cap, am probleme cu capul”.

In conditiile in care era constient de problemele sale de sanatate, Iarca a ales sa negocieze destinele angajatilor Laminorul si mai mult, acestuia i s-a permis de catre autoritatile locale sa participe la sedinte importante alaturi de parlamentari si reprezentantii administratiei brailene.

Acum intelegem iesirile isterice pe care liderul de sindicat le-a avut de-a lungul timpului atat la sedinte cat si la emisiunile televizate.

Intrebat daca la sedintele in care reprezenta interesele angajatilor avea probleme de care mentiona, Iarca a marturisit: “Da, zilele astea am vazut ca am probleme, adica ma enervez prea repede”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-